PKK'dan kurtuldu, tinerciden kurtulamadı

Güncelleme Tarihi:

PKKdan kurtuldu, tinerciden kurtulamadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2008 17:48

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, çantasını almak isteyen madde bağımlısı 22 yaşındaki Hasan Poyraz tarafından bıçaklanarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede aşırı kan kaybından ölen 38 yaşındaki Zerrin Külege'nin daha önce Siirt'te gazi eşi Ahmet Külege ile birlikte PKK'lı teröristlerin düzenlediği iki silahlı saldırıdan kurtulduğu ortaya çıktı. Bu zor günlerde hayatta kalmayı başarmalarına rağmen, eşinin bir tinerci tarafından bıçaklanarak öldürülmesini hazmedemediğini belirten eski Uzman Çavuş Ahmet Külege, olay anında hastanede uzman doktor bulunmadığını da iddia ederek, tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sivil memur olarak çalışan 19 yıllık eşi Zerrin Külege'nin bir yakınını ziyarete gittiğinde çantasını almak isteyen madde bağımlısı Hasan Poyraz tarafından bıçaklanarak öldürülmesi, 1993 yılında Siirt'in Eruh İlçesi'nde uzman çavuş olarak görev yaparken PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada, sol bacağı ve elinden vurularak gazi olan eşi 41 yaşındaki Ahmet Külege'yi isyan ettirdi. Bugüne kadar PKK'nın silahlı ve roketli saldırılarından kurtulduklarını anlatan Ahmet Külege, “Eşimle 1989 yılında Manisa'da tanışıp, Alaşehir'de evlendik. Daha sonra benim tayinim nedeniyle Eruh'a yerleştik. Evime roket atıldı. Eşim ve oğlumla birlikte iki kez teröristlerin silahlı saldırısına uğradık. Tüm bu badireleri atlatıp, madde bağımlısı bir gaspçı tarafından eşimin
bıçaklanarak öldürülmesini kabullenemiyorum. Bu da terörün farklı bir şekli” diye konuştu.

Ahmet Külege, eşinin ölümünün ardından çocukları İslam (18) ve İrem Külege'yle (8) birbirlerine destek olduklarını da söyledi. Eşini toprağa verdiklerinin ertesi günü kızı İrem'in, “Baba merak etme, ben sana bakarım. Çamaşırlarını yıkarım, yemeğini yaparım, yatağını hazırlarım” demesinin kendisini çok duygulandırdığını anlatan Ahmet Külege, “Benim çocuklarıma söylemem gerekenleri, onların bana söylemesi, dağdaki ve şehirdeki teröristlere verilen en güzel cevap. Bundan sonra birbirimize daha da sıkı sıkıya sarılarak, terör yandaşlarının sevinmesine olanak vermeyeceğiz” dedi.

UZMAN DOKTOR TEPKİSİ

Eşinin Acarlar Mahallesi'ndeki bir yakınlarını ziyarete gittiğini anlatan Ahmet Külege, dönüşte Hasan Poyraz'ın önüne çıkarak, çantasını gasp etmek istemesiyle olayın yaşandığını söyledi. Eşinin kendisine yönelik saldırıyı önlemek için ruhsatlı tabancasıyla Poyraz'ı sol ayağından yaraladığının, bu sırada bacağından ve karnından bıçaklandığının anlaşıldığını vurgulayan Ahmet Külege, “Silah sesini duyan yakınımız, oışarı çıktığında eşimi yerde kanlar içinde yatarken bulup, 112 Acil Servis'e haber vermiş” dedi. Hastaneye vardıklarında, aşırı derecede kan kaybeden eşine müdahele edecek bir uzman doktor bulamadıklarını ileri süren Ahmet Külege, “Hastanedeki diğer doktorlar, birbirlerini arayıp, haber veriyordı. Ancak, uzunca bir süre ne gelen ne de giden oldu. Sonunda bir pratisyen doktor geldi. Kan ihtiyacı oldu, bu seferde uzunca bir süre Kızılay'a ulaşamadık. Tüm bu olumsuzluklar nedeniyle, eşim kan kaybından öldü. Hastanede sadece pratisyen doktor olması çok garip. Haftasonları ağır yaralı hasta gelmez diye bir şey mi var? Acil müdahalede bulunacak, bir doktorun her an odasında hazır beklemesi gerektiğini düşünüyorum” diyerek, tepkisini dile getirdi.

VALİ'YE DE SİTEM

Külege, Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in eşinin cenaze törenine gelmemesine de çok üzüldüğüğünü söyledi. Külege “En azından başsağlığı dileğinde bulunmak için bir telefon edebilirdi” diyerek, sitemde bulundu. Külege, bu zor zamanlarında kendilerine destek olan başta Turgutlu Emniyet Müdürü Nesim Gezer ve eşi Leyla Gezer olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!