PKK'dan Kürt katliamı

Güncelleme Tarihi:

PKKdan Kürt katliamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

İran rejimine muhalif Kürdistan Halk Devrimcileri Birliği üyesi 8 kişi, para karşılığı PKK tarafından katledildi. Olayı duyuran IKHDB bildirisinde, ‘‘PKK, bu cesetler karşılığında İran'dan çok miktarda para, silah ve mühimmat alarak, bir kez daha Kürtler'e ihanet etmiştir’’ denildi.

Bölücü terör örgütü PKK, sivillere yönelik katliamlarına, İran-Irak sınırında 8 İranlı Kürt'ü öldürerek bir yenisini ekledi. Bölücü örgüt, İran rejimine muhalif Kürdistan Halk Devrimcileri Birliği'ne (IKHDB) mensup 8 sivilin cesedini, para karşılığında İran'a teslim etti.

İran rejim muhalifi IKHDB örgütüne mensup Muhammed Nadiri, Eyyüb Aslani, İzzed Şükrallah Nejad, Esad Kerimi, Lokman Resulü, Beyazıd Ibramdost, Ahmed Saidi, İsmail Emini adlı kişiler, PKK tarafından İran-Irak sınırında öldürüldü. Bölücü örgütün bu katliamı, Kürdistan Komünist Partisi'nin Süleymaniye'de Kürtçe yayınlanan ‘‘Regai Kürdistan’’ Gazetesi'nde IKDBH'nin yayımladığı bir bildiriyle duyuruldu.

IKDBH'nin bildirisinde, PKK'nın, öldürdüğü sivillerin cesetlerini yüksek miktarda para karşılığı İran'a teslim ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

‘‘PKK, bu cesetler karşılığında İran'dan çok miktarda para, silah ve mühimmat alarak, bir kez daha Kürtler'e ihanet etmiştir. İranlı yetkililer de Piranşehir halkına ibret olsun diye katledilen Kürtler'in cesetlerini bir kamyona koyarak, kent içinde dolaştırmıştır.’’

Olayın duyulmasından sonra, Kürdistan Örgütleri Öncü Komitesi Irak İşçi Komünist Partisi imzasıyla yayımlanan bildiride, ‘‘PKK'lı silahlı kişilerin gerçekleştirdikleri bu cinayetleri şiddetle kınıyoruz. Bu eylemi, İran İslam Cumhuriyeti'nin Irak Kürdistanı'nda izlediği gerici ve terörist politikayla eşdeğer sayıyoruz’’ denildi.

İRAN'IN KİRALIK KATİLİ

Bildiride, eylemden, PKK yönetiminin doğrudan sorumlu olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

‘‘Ayrıca herkes bilmelidir ki, bu olayda hayatlarını kaybedenlerin cesetlerini İranlılar'a taslim etmek, İran rejimine uşaklık edildiğini göstermektedir. Daha önce birçok kez açıkladığımız gibi, bizler Irak Kürdistanı'nda bulunan İranlı muhalif siyasilere aralıksız destek vereceğiz ve İran İslam Cumhuriyeti ile işbirliği yapan herhangi bir tarafa karşı, şiddetle karşı koyacağız ve düşmanca tavır alacağız.’’

Terör uzmanları, PKK'nın Kuzey Irak ve İran'daki Kürtler'e yönelik baskı ve şiddet eylemlerinin arttığını kaydederek, bu olaylara karşı yükselen protestoların, yakında PKK ile Kürt gruplar arasında silahlı çatışmaya dönüşebileceğine işaret ettiler. Uzmanlar, Kürt grupların bu olayları uluslararası platforma taşımaları durumunda PKK'nın dünya kamuoyu önünde zor durumda kalacağına da dikkati çektiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!