PKK yapamadı bir sapık başardı

Güncelleme Tarihi:

PKK yapamadı bir sapık başardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2001 00:00


Haberin Devamı

Cuma günü kaybolan 11 yaşındaki Afşar Sıla Çaldıran’ın, tecavüz edilip iple boğularak öldürüldüğü anlaşıldı. Minik kızın cesedi, Diyarbakırlı Recep İpek'e ait evin bodrumunda bir çuvalın içinde bulundu.

Kısa sürede Susurluk'ta yayılan korkunç haberden sonra yaklaşık 5 bin kişi, PKK aleyhine slogan atarak yürüyüş yaptı. Bir Diyarbakırlı'nın sahibi olduğu dinlenme tesisi ateşe verildi. Zanlı Recep İpek ise aranıyor.

Susurluk, önceki gece 6 saat süreyle dehşeti yaşadı. Cuma günü kaybolan 11 yaşındaki Afşar Sıla Çaldıran'ın cesedi, cumartesi gecesi, bir evin bodrumunda bulundu. Minik Afşar, arkadaşının amcası tarafından tecavüz edildikten sonra bir iple boğularak öldürülmüştü.

Korkunç olay, kısa sürede kentte yayıldı. Cesedin bulunduğu evin de Diyarbakırlı Recep İpek'e ait olduğu öğrenilince, Susurluklular sokağa döküldü. Ayaklanan halk, tahrikçilerin de çabasıyla PKK aleyhine sloganlar atmaya başladı. Bununla da yetinmeyen halk, bir Diyarbakırlı’nın sahibi olduğu dinlenme tesisi ateşe verdi.

Yaklaşık 5 bin kişinin saat 22.00'de başlayan gösteri, sabaha karşı saat 04.00'te ilçeye gönderilen takviye güvenlik güçlerinin müdahalesiyle önlenebildi. Gösteriler sırasında kalp krizi geçiren Kaymakam Abidin Ünsal hastaneye kaldırıldı. Susurluk'ta gerginlik dün de sürdü. PKK'nın yıllardır yapamadığını bir tecavüzcü yaptı ve halkı Doğulu-Batılı diye karşı karşıya getirdi. Polis, sapığı bulmaya çalışırken bir taraftan da kışkırtıcıları arıyor.

11 yaşında korkunç ölüm

Afşar Sıla Çaldıran'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İple öldürülen 11 yaşındaki Avşar Sıla Çaldıran'a otopsi yapılacak. Talihsiz kızın bugün Susurluk'ta törenle toprağa verilmesi bekleniyor. Kızının öldürüldüğünü öğrenir öğrenmez Susurluk'a dönen baba Salim Çaldıran sinir krizleri geçirirken, ‘‘Bu acımasız katilin asılması gerekir’’ dedi. Polisin, minik kızı öldürdüğü gerekçesiyle aradığı Recep İpek'in İstanbul'a kaçtığını belirleyen polis, peşine düştü.

Susurluk’ta Doğu - Batı çatışması

Susurluk’ta Avşar Sıla Çaldıran'ın, Diyarbakırlı Recep İpek tarafından tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü haberi duyulunca, halk sokağa döküldü. Saat 22.00 sıralarında sokaklarda toplananların sayısı 5 bine ulaştı. Bazı tahrikçilerin kışkırtmasıyla ‘Kürtlere ölüm’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atan kalabalık, Bursa-İzmir Karayolu'nu trafiğe kapattı. Güvenlik güçleri göstericilere engel olmakta yetersiz kalınca, polis ve jandarma takviyesi istendi. Polis, Doğu kökenli vatandaşların evlerinin bulunduğu semtlerde sıkı önlem alırken, kalabalık bu kez sloganlar ve mehter marşları eşliğinde, zanlı Recep İpek'in çalıştığı ilçe merkezine 1.5 kilometre uzalıktaki Diyabakırlı Sadık Çetin'e ait Şahinler Dinlenme Tesisleri'ne yöneldi. Tesisleri bir süre taş yağmuruna tutan göstericilerden bazıları içeri girerek, ateşe verdi. Polis, havaya ateş açarak göstericileri dağıtırken, yangın tesisin bir bölümünü kül ettikten sonra söndürüldü. Göstericiler saat 03.00'te dağıldı.

TAHRİKÇİLER ARANIYOR

Olaylardan sonra, özellikle Sultaniye Mahallesi'nde oturan Doğu kökenli bazı vatandaşlar dün sabah ilçeyi terketti. Doğulu vatandaşlara ait binalar polis kordonu altında korumaya alındı. Polis, çekilen görüntüleri inceleyerek, halkı sokağa döken tahrikçileri saptamaya çalışıyor. Tahrikçiler arasında, MHP İlçe Başkanı Ümit Çanakçı ile ilçede serbest çalışan Dr. Ali İhsan Güler'in de bulunduğu iddiaları ortaya atıldı. Dr. Güler, ‘‘Olaya tepki gösteren vatandaşlar kendikliklerinden toplanmış, tepki göstermiştir. Hiç bir siyasi güç bu kadar insanı gece vakti toplayamaz. Küçük bir çocuk tecavüz edilerek öldürülmüştür, halk buna duyarsız kalamaz’’ dedi.

Arkadaşı anlatıyor

Recep Amcam bizi eve çağırdı

Polis, Afşar Sıla'nın en son birlikte olduğu arkadaşı Berivan İpek ile görüştü. Berivan, ‘‘Biz Sıla ile geziyorduk. Recep (İpek) Amcam bizi evine çağırdı. Daha sonra bana para verip, ‘Sen bakkala git çikolata al' dedi. Ben de çikolata alıp eve döndüğümde, amcama arkadaşımı sordum, Bana, onu evine gönderdiğini söyledi’’ dedi.

POLİS BASKIN YAPTI AMA...

Polis ekibi, aslen Diyarbakırlı olan ve ilçenin Bursa çıkışındaki Şahinler Dinlenme Tesisleri’nde çalışan Recep İpek'in, evine baskın düzenledi. İpek’in evinde Afşar Sıla'ya ait bir saç tokası bulundu. Burada komşuları, Recep İpek için hamile eşini bir hafta önce dövüp, 2 çocuğuyla evden kovduğunu söylediler.

Sıla hiçbir yerde bulunamayınca polisler saat 21.30 sıralarında, eğitimli köpekle evde ikinci aramayı yaptı. Bodrumda, tecavüz edilip iple boğularak öldürüldüğü anlaşılan Afşar Sıla Çaldıran'ın çuvaldaki cesedi bulundu.

Cumadan beri aranıyordu

Siyaset-polis-mafya işbirliğini ortaya çıkaran 3 Kasım 1996 tarihindeki ‘‘Susurluk kazasıyla’’ Türkiye'nin gündemine oturan Balıkesir'in Susurluk İlçesi, bu kez korkunç bir tecavüz olayıyla sarsıldı.

Hububat alım satımı yapan Salim Çaldıran, doğuştan kalbi delik olan 2 yaşındaki kızı Nazlıcan'ı tedavi ettirmek için bir hafta önce eşi Nihal'i de alarak İstanbul'a giti. Nihal-Salim Çaldıran çiftinin 5 Eylül İlköğretim Okulu'nun dördüncü sınıfında okuyan kızları Afşar Sıla ise anneannesi Fatma Özkan'ın yanında kaldı. Minik Afşar, geçen cuma günü öğleden sonra, ilçenin Han Mahallesi'nde oturan anneannesinin evinden, arkadaşı Berivan İpek'le oynamak için ayrıldı ve bir daha dönmedi. 73 yaşındaki Fatma Özkan, tüm aramalara karşın torununu bulamayınca, polise başvurdu. Minik kızın kaybolduğu, annesi ve babasına bildirilmedi, ancak ilçenin çeşitli yerlerine fotoğraflı kayıp ilanları asıldı.

  • Susurluk'ta provokasyon uyarısı
  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!