PKK yandaşları Ceyhan'ı savaş alanına çevirdi

Güncelleme Tarihi:

PKK yandaşları Ceyhanı savaş alanına çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 11:07

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde, terörist başı Abdullah Öcalan'a cezaevinde kötü muamelede bulunulduğunu iddia ederek gösteri yapan DTP'lilerin de aralarında bulunduğu kalabalık polisi taşladı. Taş isabet eden 5 polis yaralanırken olayların meydana geldiği mahalleye giriş çıkışlar yasaklandı.

Haberin Devamı

DTP Ceyhan İlçe teşkilatı tarafından organize edilen gösteriye katılan yaklaşık 1000 kişi, Küçük Kırım Mahallesi Orhan Kemal Bulvarı'nda toplandı. Buradaki esnaf da kepenkleri indirdi. Abdullah Öcalan'a cezaevinde kötü muamelede bulunulduğunu iddia eden ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık, yürüyüşe geçti. Öcalan lehine sloganlar atıldı.

 

DTP Ceyhan İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir, "Sayın Öcalan" diye başladığı konuşmasında terörist başına cezaevinde kötü muamele yapıldığını ileri sürdü. Açıklamanın ardından ara sokaklara giren gruplar, çevrede güvenlik önlemi alan polislere taş yağdırdı. DTP'lilerin de uyardığı kalabalık ara sokaklara girdi.

 

Haberin Devamı

Ancak bir süre sonra caddede toplanan 100 kadar gösterici, polisleri tekrar taşladı. Vücutlarına taş isabet eden 5 polis, yaralanırken, Adana'dan gönderilen Çevik Kuvvet polisi, göstericilere müdahale etti. Caddeyi savaş alanına çeviren göstericiler, ara sokaklara girerek kaçtı. Polis, yeni bir olay çıkmaması için mahalleye giriş ve çıkışları yasakladı.

 

Olaylara karışan 35 kişi gözaltına alındı.

 

Bu arada Ceyhan Devlet Hastanesi'ne götürülen 5 polis memuru de tedaviye alındı. Polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!