PKK’ya ateşkes çağrısı

Güncelleme Tarihi:

PKK’ya ateşkes çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

Diyarsakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, silahın hak arama mücadelesi olmaktan çıkarılması gerektiğini belirtti, “Kürt sorunun sağlıklı bir ortamda tartışılıp uygun çözümlerin bulunması için acil olarak operasyonların durması ve PKK tarafından ateşkes ilan edilerek çatışma zemininden uzaklaşılması, barışa imkan tanıyacak temel önceliktir” dedi.

Bir grup avukatla basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Barosu Başkanı Aktar, haziranda yayılan şiddet dalgasının her gün can kayıplarına neden olduğunu söyledi. Şiddetin Kürt sorunun çözümünde etkili olmadığını belirten Aktar, şöyle konuştu:

PKK’ya: İnsan yaşamına yönelik eylem haksızlıktır

Çatışmaların yaygınlaşmasıyla birlikte gerek hükümet ve gerekse muhalefet militer bir dil kullanmaya başlamıştır. Siyasal yaşama hakim olmaya başlayan bu dil, topluma ayrıştırıcı ve dışlayıcı bir tutum olarak yansımaktadır. İnsan yaşamına yönelik her eylem haksız ve kabul edilemezdir. İnsanlarımızın yaşamını yitirmesi karşısında yapılan açıklamalarla toplumun bir kesiminin yüreğine su serpilmeye çalışılırken diğer kesimin yüreğine kor ateşi düşürülmemelidir.

Hükümete: Demokratik Açılım’da ısrarcı olun

Demokratik Açılım Projesi’nde ısrarcı olunsun. Hükümetin bir an önce Kürt sorunun çözümü için açılımdan neyi kastettiğini, açılımın tanımlanmasını, demokratikleşme program ve takvimini en kısa sürede ilan etmelidir.

Muhalefete: Programınızı kamuoyuyla paylaşın

Oy kaygısından uzak bir şekilde toplumsal sorunlara gerçekçi ve cesur yaklaşım sergileyip barışın dilini bu süreçte hakim kılınması için çaba sarf etmelerini beklemekteyiz. Muhalefetin, operasyonların ve OHAL gibi uygulamaların Kürt sorunun çözümüne fayda sağlamayacağını artık görmesi gerekmektedir. Muhalefetin, toplumsal uzlaşma için demokrasi ve özgürlükler konusundaki programlarını bir an önce kamuoyuyla paylaşmalarını beklemekteyiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!