PKK üyesi chat'le ikna edildi

Güncelleme Tarihi:

PKK üyesi chatle ikna edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 19:54

PKK üyesi bir genç kadın, intennette kendisiyle 1.5 ay süren görüşmelerin ardından ikna edilip güvenlik güçlerine teslim olması sağlandı.

Güvenlik mensupları bir süre önce terör örgütü PKK'nın kuzey Irak kamplarında bulunan G.B ile internet üzerinden irtibat kurdu. Iğdır'dan 1993 yılında terör örgütü tarafından kaçırılan Berivan kod adlı kadın terörist, internette chat yapılarak güvenlik güçleri tarafından teslim olmaya ikna edildi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde teslim olan ve Iğdır'a getirilen G.B, terör örgütü kamplarından kaçmak isteyen çok sayıda terörist bulunduğunu belirterek, “Fakat fırsat bulamıyorlar. Aileme kavuştuğum için çok mutluyum” diye konuştu. Adli makamlara sevk edilen G.B, tutuklandı.

GÖRÜŞMELER 1.5 SAAT SÜRDÜ

Güvenlik güçlerinin G.B'yi ikna edebilmek için 1.5 aydır uğraştıkları öğrenildi.

Teslim olması için kızıyla görüntülü chat yapması sağlanan baba H.B, kızının öldüğünü düşündüklerini belirterek, “Kızıma kavuşacağım için 7 gün uyumadım. Biz kendisini öldü biliyorduk yaşadığını öğrenince dünyalar bizim oldu. Annesi de bir süre önce öldü. Ben de ölmeden kızımı gördüm ya artık ölsem de gam yemem” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!