PKK sloganlarıyla

Güncelleme Tarihi:

PKK sloganlarıyla
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 00:00

Diyarbakır Lice’ye bağlı Kayacık Köyü’nde, önceki gün jandarma karakolu inşaatının protestosuyla başlayan olaylarda, kurşunla yaşamı yitiren 18 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın cenazesi, dün Diyarbakır’da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenaze töreninde, tabuta PKK flaması takıldı ve Abdullah Öcalan posterleri taşındı.
Liseden bu yıl mezun olan Medeni Yıldırım’ın cenazesine, aralarında BDP’lilerin de bulunduğu kalabalık bir grup katıldı. Cenaze, Diyarbakır Devlet Hastanesi’nden Bağlar’daki Bayramoğlu Camisi’ne getirilirken, tabutun üzerine PKK’yı simgeleyen yeşil, sarı, kırmızı renkli flama konuldu. Camide kılınan cenaze törenine BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, milletvekilleri Aysel Tuğluk, Ayla Akat, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile binlerce kişi katıldı. Camide kılınan namazın ardından Medeni Yıldırım’ın cenazesi, cenaze aracına konuldu ve yürüyüşe geçildi. Yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Yeniköy Mezarlığı’na hareket eden kalabalık sık sık, ‘PKK halktır, halk burada’, ‘Amed uyuma, şehidine sahip çık’ sloganları attı. Gruptakiler, ellerinde Medeni Yıldırım ile Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıdı. Yürüyüş sırasında, çevrede güvenlik güçlerinin görülmemesi dikkat çekti. Yeniköy Mezarlığı’na götürülen Medeni Yıldırım’ın cenazesi burada dualar eşliğinde toprağa verildi.
“YALANLA İKNA EDEMEZSİNİZ”
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, kendilerinin barıştan bahsettiğini, AK Parti’nin ise karakol inşa ettiğini belirterek şunları söyledi: “Kürtler çözüm sürecine kenetlendi. Yeri geldi sustu, yeri geldi taleplerini haykırdı. AKP 5 aydır sürecin her aşamasında üzerine düşeni eksik yaptı. Usul yerini bulsun, dedi. Tarihi sürece denk bir duruş gösteremedi. Yalanla kimseyi ikna edemezsiniz. AKP provokatör değilse, provokatörleri yargıya teslim etmeli. Herkes bize soruyor ‘Nereye kadar sabır?’ diye. Ben de bu soruyu başbakana yöneltiyorum. Başbakan çıksın ya bu süreci bitirdim desin, ya da katili ortaya çıkarsın. Biz taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz. Kendi köyümüzde, özgür yaşama sevdasından vazgeçmeyeceğiz. Anavatanımızda kimse bizi köleliğe mahkûm edemez.”
DTK Eşgenel Başkanı Aysel Tuğluk da çözüm sürecinde yeniden Kürt-Türk ittifakını kurma ve barıştan bahsedilen bir dönemde karakol inşaatı yapmanın güven sorunu yarattığını belirtti.
AMCASININ FAİLİ MEÇHUL
Medeni Yıldırım’ın, amcası işadamı Adnan Yıldırım, kaçırılarak öldürülmüş ve cinayeti işleyenler bulunamamıştı. Adnan Yıldırım, ile BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan’ın eşi Savaş Buldan ve Hacı Karay, 3 Haziran 1994’te İstanbul Çınar Otel’den, polis yelekli kişilerce kaçırılmıştı. Kaçırılanların cesetleri, 4 Haziran 1994’te Bolu’nun, Yığılca ilçesinde, Melen Çayı kenarında bulundu.         

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!