PKK sığınağında zırh delici roketatar mermisi

Güncelleme Tarihi:

PKK sığınağında zırh delici roketatar mermisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2006 13:31

Erzırum’un Tekman İlçesi'ndeki kırsal alanda, araziye gizlenmiş, terör örgütü PKK’ya ait 1 roketatar ile bu silaha ait 2 Rus yapımı ‘zırh delici’ roketatar mermisi ele geçirildi. Roketatar mermilerinin askeri konvoyları hedef alan eylemlerde kullanılacağı belirlendi.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan alınan bilgiye göre, bölgede arama- tarama yapan güvenlik kuvvetleri, yapılan bir ihbar üzerine, Tekman İlçesi'ne bağlı Yuvapınar Köyü kırsal alanında araziye gizlenmiş olarak bir roketatar ile bu silaha ait Rus yapımı 2 zırh delici özelliği bulunan roketatar mermisi, 2 sevk fişeği buldu. Bölücü terör örgütü PKK’nın, bir kilometre menzili olan ve zırh delici özelliği bulunan roketatar mermisini, bölgede operasyon yapan güvenlik kuvvetlerine karşı eylemlerde kullanmayı planlandığı bildirildi.

Öte yandan, Erzurum’un Hınıs İlçesi Altunpınar Köyü kırsalında dün bulunan PKK'ya ait sığınakta ise bölücü terör örgütünün suikastlerde kullandığı Kanas marka silah, bu silaha ait 48 mermi, 2 Rus yapımı el bombası, 350 parça giyecek eşyası bulunmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!