PKK sempatizanı 4 üniversiteliye gözaltı

Güncelleme Tarihi:

PKK sempatizanı 4 üniversiteliye gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 15:41

VAN’da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekiplerince düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK adına eylemlerde bulundukları ve halkı tehdit ederek DTP’ye oy istedikleri öne sürülen 4 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Terörle mücadele ve istihbarat ekipleri, terör örgütü PKK’ın sözde Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi (YDGM) oluşumu kapsamında düzenlediği operasyonda, Türkiye’nin çeşitli üniversitesinde öğrenim gören ve Van’a gelen 4 öğrenciyi takibe aldı. Takip sonucu, söz konusu öğrencilerin, vatandaşların nevruz kutlaması ve eylemlere katılmasını sağlamak için çalıştıkları, DTP’ye oy vermeleri için baskı yaptıkları, terör örgütü PKK’ya eleman temin etmek için çalıştığı belirlendi.

BEYAZ EŞYA KAMYONETİNİN YAKILMASI İÇİN KIŞKIRTTI

Polis ekipleri, güvenlik kameralarındaki kayıtlar üzerine öğrencilerin kaldığı eve operasyon düzenledi. Operasyonda, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencisi O.A., Uludağ Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisi M.C., Trakya Üniversitesi öğrencisi Ö.C. ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Muhasebe Bölümü öğrencisi C.T., gözlatına alındı. Evde yapılan aramada, terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda belge ve döküman ele geçirildi. Gözaltına alının öğrencilerin, güvenlik kameralarındaki görüntülerde ise DTP tarafından düzenlenen nevruz kutlamalarında terör örgütü PKK’yı simgeleyen Kırmızı- sarı- yeşil renkli bez parçaları ile vatandaşları provoke ettikleri, ayrıca ğrencilerin önceki gün Van’da bir vatandaşın kendi parasıyla satın aldığı beyaz eşya taşıyan bir kamyoneti DTP’li bir gruba ‘seçim yardımı’ diye gösterip, yakma girişimi için halkı kışkırttıkları belirlendi.

Emniyette ifadeleri alınan öğrenciler A.O, Ö.C., M.C. ve C.T, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra bugün adliyeye çıkarıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!