PKK: Kani Yılmaz'ın ölümüyle ilgimiz yok

Güncelleme Tarihi:

PKK: Kani Yılmazın ölümüyle ilgimiz yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 14:48

Terör örgütü PKK'nın eski Avrupa sorumlusu Kani Yılmaz kod adlı Faysal Dunlayıcı'nın Kuzey Irak'ta otomobiline düzenlenen bombalı saldırıda öldürülmesi emrini verdiği öne sürülen PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, olayın kendileriyle bir ilgisi olmadığını iddia etti. Karayılan, Kani Yılmaz'ın yeni örgütü Yurtsever Demokrat Parti (PWD) içindeki iç çatışma sonucu öldürüldüğünü öne sürdü.

Haberin Devamı

Murat Karayılan, PKK'dan koptuktan sonra PWD'nin kurucuları arasında yer alan Kani Yılmaz’ın öldürülmesi ile ilgili olarak Fırat Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Karayılan, “Kani'yi bir yıldır yanlarında besledikleri bir kişi vurmuş. Bu bir iç çatışmadır” iddiasında bulundu.

PWD’nin üç- dört gruba bölündüğünü ve iç çekişmeler yaşadığını iddia eden Karayılan, bunların kirli para ilişkileri bulunduğunu bu ilişkilerin açığa çıkarılması gerektiğini söyledi. Karayılan, “Yine son dönemlerde Kani’nin çeşitli devletlerin istihbarat örgütleriyle yaptığı görüşmelerin mahiyeti araştırılmalı. Ancak bu temelde olay aydınlatılabilir” dedi.

PWD’lilerin kendilerinden kopuşunun üzerinden iki yılı aşkın süre geçtiğini, bunların kendileri için ideolojik, siyasi ya da askeri tehlike olmadıklarını iddia eden Karayılan, olayın kendileriyle ilişkilendirilmesini eleştirdi. Karayılan, “Tamamen teşhir olmuş, örgütsel- siyasal yapılarımızın dışındalar, gündemimizden çıkmış kişilerdir. Bizim bu tür kişilerle uğraşmaya harcayacak zamanımız bile yoktur. İstanbul’daki bombalama olayları dahil her olayda benim adımı kulanıyorlar. Benim üzerimden hareketi yıpratmak istiyorlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!