PKK K. Irak'ta 25 sivili katletti

Güncelleme Tarihi:

PKK K. Irakta 25 sivili katletti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Mehmetçik önünde tutunamayan ve ‘‘çatışmaya girmeyin’’ talimatı alan PKK, gücünü kadın ve çocuklar üzerinde deniyor. Bervari başta olmak üzere 7 köyde çoğu çocuk ve kadın 25 kişi PKK'lılarca kurşuna dizildi. Dehşet içinde kasabalara kaçan köylülerin imdadına Mehmetçik yetişti. Apo, ateşkes için Barzani'ye arabulucu gönderdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta peşmerge ve korucularla birlikte düzenlediği harekât ilk haftasını doldururken, PKK'ya karşı nokta operasyonlar yoğunlaştırıldı. Teröristlerden gerekmedikçe Mehmetçik'le çatışmaya girmemesini isteyen PKK, bölgedeki sivillere saldırmaya başladı. Mehmetçik, Kuzey Irak'ta özellikle Hakkâri'nin Çukurca ile Şırnak'ın Beytüşşebap ilçelerinin güneyinde kalan Berwari, Derkar ve Begowa Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin barındığı bölgelerde nokta hedeflere yöneldi. Diyarbakır'dan dün sabah havalanan savaş uçakları, Hakurk, Zap, Beyaz Dağ, Hayırsız Dağları ve Sindi Boğazı'nda bulunan terörist kamplarını bombaladı. Peşmerge ve korucularla birlikte araziyi karış karış tarayan birlikler, örgüte ait binlerce mermi ve tonlarca gıda maddesi ele geçirdi. Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani'ye bağlı radyo, Zaho ile Amediye arasındaki bölgelerde denetimin sağlandığını, çatışmaların Amediye'nin kuzey ve kuzeydoğusundaki Berwari ile Begowa bölgelerinde sürdüğünü açıkladı.

25 ÖLÜ

PKK'nın Berwari bölgesindeki köylere ağır silahlarla saldırması sonucu 2 çocuk ile 1 kadın öldü. PKK'nın bölgedeki peşmerge köylerine yönelik saldırıların artması üzerine, sivil halk Amediye, Sersing kasabaları ile Dohuk Kenti'ne göçetmeye başladı. Son 3 günde, PKK'nın Bervari başta olmak üzere 7 köyde çoğu çocuk ve kadın 25 kişiyi kurşuna dizdiği ve 50'ye yakın kişiyi yaraladığı, Mehmetçiğin, buraları teröristlerden temizlediği açıklandı. Berwari ve Begowa bölgelerinde son 2 günde en az 30 PKK'lının öldüğü belirtildi. Kuzey Irak'ta Mesut Barzani'ye bağlı peşmergeler ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarından bunalan PKK'nın lideri Abdullah Öcalan, Barzani'ye arabulucu gönderdi.

6 ŞEHİT

Van'ın Saray İlçesi ile Hakkâri'de korucu mevzilerine otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristler, 6 korucuyu şehit etti, 1 kadını öldürdü ve 3 korucuyu da yaraladı.

SURİYE ALARMDA

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta giriştiği sınırötesi operasyonun ardından Suriye'nin, Türkiye ve Irak ile olan sınır bölgesine 5 bin kişilik zırhlı tümen kaydırdığı, Irak'ın da kuvvetlerini en üst düzeyde alarma geçirdiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!