PKK, hain ilan etti

Güncelleme Tarihi:

PKK, hain ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kuzey Irak'ta önde gelen Kürt gruplarından Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP), PKK'nın 6'ncı kongresinde, bölgede ‘PKK-Başur’ adıyla örgütlenmesine tepki gösterdi. IKDP, bölücü örgütün bu yöndeki çalışmalarını çok yakından izlemeye başladı.

PKK, geçen yıl örgüte büyük kayıplar verdiren Barzani peşmergeleriyle mücadelede yeni kararlar aldı. Bu ayın başlarında sona eren PKK'nın 6'ncı Kongresi'nde Kuzey Irak'a ilişkin önemli kararlar da alındı. Irak'taki gelişmeler ve Kuzey Irak Kürtlerinin federe yönetim kurma hazırlıklarının ele alındığı kongrede PKK'nın bu bölgede ‘PKK-Başur’ adı altında faaliyet göstermesi benimsendi.

Mesut Barzani ve peşmergelerini ‘işbirlikçi-hain’ olarak değerlendiren PKK, IKDP tabanını bölmek amacıyla siyasi faaliyetlerini artırırken, ‘intihar saldırıları’ dahil her türlü eylemin yapılmasını kararlaştırdı.

Peşmergelerin yer yer PKK'lı teröristlere karşı operasyonları sürerken yakalanan üst düzeydeki bir yönetici, Barzani'ye bağlı uydu ile yayın yapan ‘‘Kürdistan TV-KTV’’de ilginç açıklamalarda bulundu. PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığının çok önemli olduğunu, 6'ncı Kongre'de günlerce bu konuda tartışmalar yaşandığını anlatan terörist, Barzani güçlerinin açıkça hedef alındığını bildirdi. Yakalanan teröristin gösterdiği yerde anti personel ve anti tank mayını ile çok miktarda patlayıcı ele geçirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!