PKK, Google'ı işgal etti

Güncelleme Tarihi:

PKK, Googleı işgal etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2007 12:26

Arama motoru Google, siyasi güçlerin oyuncağı oldu. Diyarbakır'ı Kürdistan'ın başkenti, Türk ordusunu işgalci yaptı, bölge için "Türkler'in işgal ettiği Kürt bölgesi" tanımlamasında bulundu

Haberin Devamı

İnternetin en popüler arama motoru Google'da skandallar bitmek bilmiyor. Google'nun yan şirketi Youtube'un Atatürk'e hakaretler içeren görüntüler yayınlamasıyla başlayan skandalın tartışması sürerken, yine aynı şirketin başka bir programı, daha büyük bir küstahlığa imza attı.

Bugün gazetesinin ortaya çıkardığı haberde, Google, uydu üzerinden tüm dünyayı ayrıntılarıyla gösterdiği 'Earth' programında Diyarbakır'ı, var olmayan sözde Kürdistan'ın başkenti olarak ziyaretçilerine duyurdu. Programda, "Kurdistan" yazılarak arama yapıldığında çıkan haritada Diyarbakır, sözde Kuzey Kürdistan'ın başkenti olarak gösteriliyor. Küstahça yazılmış metinde de, Diyarbakır için "Türkler tarafından işgal edilmiş Kürt bölgesi" tanımlaması yapılıyor. Metinde şu ifadeler yer alıyor:

Haberin Devamı

"Diyarbakır, Erbil Güney Kürdistan'ın başkenti olduğu gibi, Kuzey Kürdistan'ın başkentidir. Nüfusunun neredeyse yüzde 100'ü Kürt'tür. Türkler tarafından bu bölgenin işgalinden beri, Türk yönetimi Kürdistan'ın bu bölümüne 'Güneydoğu Anadolu' demektedir. Ancak, Türkiye'nin diğer bölgelerindekilere verilen hakların aynısı buradaki halka verilmemiş, herkesin çok iyi bildiği kötü ve çok fena yönetim yıkılan Kürt köylerinden ayrılmamıştır. Kürtler bağımsız Kürt devleti çabalarından asla vazgeçmemişlerdir."

Güneydoğu Anadolu bölgesinin 'Kürdistan' olarak tanımlandığı harita, bölgedeki diğer iller de sözde Kürdistan'ın kentleri olarak gösteriliyor.

GOOGLE TÜRKİYE TEMSİLCİLERİNİN AÇIKLAMASI

Kullanıcıların yarattıkları katmanlara Earth'a konulmadan önce müdahale edilmediğini belirten Google Türkiye yetkilileri, hurriyet.com.tr'ye şu açıklamayı yaptı:

"Google Earth herkese açık paylaşımcı bir olgudur. Otomatik onay süreci yoktur. Kullanıcı yarattığı içeriği ayrı bir katmanda yüklüyor. Daha sonra bu bilgilerde yanlışlar, gerçeğe aykırı yazılar olduğunda bunlar kaldırılıyor. Biz de Google'ın Amerika'daki merkezine şikayetimizi yaptık. Türk halkını çok rahatsız eden bu katmanın kaldırılmasını istedik."

PROTESTO EDİN

İşte Google'ın Amerika’daki adres ve numaraları:
Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View CA 94043
Tel: + 1 (650) 253-0000 Fax: + 1 (650) 253-0001

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!