PKK fuhuşa soyundu

Güncelleme Tarihi:

PKK fuhuşa soyundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK artık kadın da pazarlıyor... Büyük mali krize giren örgüte para kazandırmak isteyen militanlar, riski büyük uyuşturucu kaçakçılığı yerine, daha kolay diye, kadın pazarlamaya başladılar. 2 örgüt evine yapılan baskında, PKK adına fuhuş yapan 32 yabancı uyruklu kadın sınırdışı edildi.

Üst üste yediği darbelerle mali krize giren bölücü PKK'nın, örgüte mali kaynak sağlamak için, kalpazanlık, sahte kimlik ve pasaport temini ile yurtdışına adam çıkarmanın yanında kadın pazarlamacılığına başladığı belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölücü başı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra örgütün yurtdışı kadrolarından ve cezaevi sorumlularından aldığı talimatlar doğrultusunda, Çapa'daki bir hücreevde, kitlelere yönelik katlima ve sansasyon yaratacak bombalı, molotofkokteylli ve silahlı eylem yapma girişiminde olan 10 örgüt üyesi yakalandı. Yakalanan örgüt üyelerinin üzerlerinde ve kaldıkları hücre evlerinde yapılan aramalarda, 3 değişik çap ve markalarda tabanca, 11 dinamit lokumu, 12 fünye, 3.5 metre saniyeli fitil, bomba yapımında kullanılan 4 litre sülfürik asit, 3.1 kilo amonyum sülfat, bin 819 adet sahte 100'lük ABD doları, sahte belge temininde kullanılan çok sayıda kimlik ve pasaport ile örgütsel içerikli yayınlar ele geçirildi. Sorguya alınan militanların verdiği ifade, polisi bile şaşkına çevirdi. ‘‘Para kaynakları kesilen örgüt, çok büyük mali krize girdi. Örgütün yurtdışında bulunan üst düzey yöneticilerinin talimatıyla, uyuşturucu yerine, daha az riskli olan kadın pazarlamacılığı ve kalpazanlığa başladık’’ ifadesi üzerine Kabataş ve Ortaköy'deki iki örgüt evine yapılan baskında, Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde 'fuhuş yapmak' suçundan kaydı bulunan yabancı uyruklu 32 kadın yakalandı. Yabancı uyruklu hayat kadınları, Yabancılar Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra sınırdışı edildi.

KOKAİNİ ÇEK, PATLA

Öte yandan, PKK tarafından canlı bomba olarak seçilen kişilerin, eylem öncesi cesaret toplamak için, aşırı dozda kokain aldıkları ortaya çıktı. İstanbul Narkotik Polisi'nin Kartal'da düzenlediği operasyonda 15 gram kokainle yakalanan 4 PKK sempatizanı, eyleme hazırlanan canlı bombalara uyuşturucu temin ettiklerini itiraf ettikleri ileri sürüldü. Polisin yaptığı baskında, kokainin yanında çok sayıda PKK yanlısı döküman ve bir tabanca ile yakalandıkları belirtilen Bedri Baran, Ensari Demirtaş, Muharrem Çakır ve Ramazan Erol'un, Narkotik Şube ve Terörle Mücadele Şubesi'nde ayrı ayrı sorgulanacakları belirtildi. Sanıklardan Bedri Baran, basın mensuplarını karşısında görünce sinir krizleri geçirdi. ‘‘Suçum yok, hiç bir şey yapmadım’’ diyen Baran, güçlükle sakinleştirildi.

Madam: Kürtlerin anasıyım

Berlin'de düzenlenen uluslararası bir konferansta ‘Irak Kürdistanı, Statüsü ve Geleceği’ tartışıldı. PKK temsilcisinin davet edilmediği konferansa konuşmacı olarak katılan, Fransa Özgürlükler Vakfı Başkanı Danielle Mitterand, ‘Bana Kürtler’in anası diyorlar. Ben bir ana olarak çocuklarımın kendi aralarında kavga etmesini istemiyorum.' dedi. Kuzey Irak Kürtleri'nin Berlin'de yerleşik ‘‘Awadani’’ adlı dernekleri tarafından düzenlenen konferansa, Danielle Mitterand'ın yanı sıra, ABA'nin eski Bonn Büyükelçisi Peter Galbraith, ABD'li Albay Richard Naab, İngiliz Yazar Harvey Morris, Alman Ortadoğu Uzmanı Udo Steinbach, Yeşiller/Birlik 90 Milletvekili Angelika Beer ve Alman eski Milletvekili Heinrich Lummer ile bazı profesörler katıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!