PJAK'ın elebaşı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

PJAKın elebaşı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 10:05

Türkiye'nin kara ve hava operasyonları sonrasında önemli oranda güç kaybeden terör örgütü PKK'ya bir darbede İran'dan geldi. Terör örgütünün uzantısı olan PJAK'ın elebaşı yakalandı.

Haberin Devamı

İran güvenlik güçleri aldıkları bir istihbaratı değerlendirerek Sakız bölgesinde terör örgütü PKK'nın uzantısı PJAK'a yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Uzman terör birimlerinin yer aldığı ve son derece gizli yürütülen operasyon kapsamında, terör örgütü PKK/PJAK sorumlusu Reşit Ehkendi silahıyla birlikte sağ olarak ele geçirildi.

“Terör örgütü adına silahlı eylem yapmak, cinayet, silahlı gasp ve teröre başvurmak, adam kaçırmak, bölge halkını tehdit etmek ve İran'daki karşı devrimci gruplarla işbirliği yaparak, İran'ın toprak bütünlüğünü hedef alan terörist eylemlerde bulunmak” suçlamalarıyla cezaevine konulan terör örgütü PKK/PJAK sorumlusu Reşit Ehkendi'nin idam istemiyle yargılanacağı kaydedildi.

Kandil başta olmak üzere, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarını topçu ateşine tutan İran, ülke içerisinde de terör örgütüne yönelik yoğun operasyonlar gerçekleştirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda Irak'ı ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Şii lider Abdülaziz El Hekim ile düzenlediği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine yönelik sınır ötesi harekatı konusundaki bir soruyu yanıtlarken, PKK ve terör örgütünün İran'daki kolu olan PJAK ile mücadele için Türkiye, İran ve Irak hükümetleri arasında işbirliği yapılması gerektiğini belirtmişti.

Ahmedinejad, açıklamasında, terör örgütü PKK'nın sadece bölge ülkelerini değil, herkesi etkilediğini ifade ederek, Türkiye, Irak ve İran'ın terörden zarar gördüğünü, bu üç ülkenin, aralarında kuracakları ittifak ve eşgüdümle terörle mücadele etmeleri gerektiğini söylemişti. Terörle mücadele ederken sivil halkın zarar görmemesi gerektiğini ifade eden Ahmedinejad, herkesin teröristlere karşı savaşarak PKK terör örgütünün bölge ülkeleri arasındaki dostane ilişkileri etkilemesine izin verilmemesi gerektiğini dile getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!