Pitt'e Troia daveti

Güncelleme Tarihi:

Pitte Troia daveti
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 23, 2010 13:45

Çanakkale'de bu yıl ilk kez düzenlenecek Troia Film Festivali'ne ünlü oyuncu Brad Pitt de davet edilecek.

Haberin Devamı

Türkiye yerine Malta'da çekilen Truva filminin de ekibine ulaşan ve Türkiye'ye getirmek için çalışmalarına devam eden festival ekibi Truva film ekibine festival kapsamında Çanakkale'yi ve Türkiye yi anlatacak ve tanıtacak.

21-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında bu yıl birincisi yapılacak olan Çanakkale Troia Film Festivali etkinlikleri için Brad Pitt ile de görüşüldü. Festival Komitesi, dünyaca ünlü sanatçıyı da Çanakkale'de ağırlamak için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, "Bu tür aktivitelerin özellikle Çanakkale'de yapılmasına büyük katkılar veririz. Konu Çanakkale
ve Troia ise buna desteğimiz her zaman olmuştur olacaktır. Film Festivali Çanakkalemize hayırlı olsun" dedi.

/images/100/0x0/55eb51b5f018fbb8f8b99abe
Ayrıca Kültür Bakanlığı Sinema Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger ise bakanlık olarak proje ye desteklerinin sonuna kadar olduğunu belirterek, ''Bakanlık olarak bir festivalin ne aşamada olduğunu görmeden katılmayız fakat arkadaşların heyecanı bizleride heyecanlandırdı ve elimizden gelen tüm desteği vereceğiz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Festival Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Elif Tayhan ise, "Tüm dünya tarafından bilinen ve ülkemiz toprakların da bulunan TROIA, hem kültürümüzü hem de büyük destanlar yazılmış Çanakkale'mizi Sinemamızla bütünleÅŸtirmek amacıyla bu festivali düzenliyoruz. Bu anlamda sinema alanında da faaliyet gösteren bütün kurumlarla iÅŸbirliÄŸi, güç birliÄŸi içinde olmayı birinci görevimiz biliriz. Sinemamıza emek veren  senaryo yazarı, yönetmen, oyuncu ve diÄŸer emekçiler onurumuzdur. Dünyada yükselen deÄŸer haline gelen Türk Sinemasının bu yükseliÅŸinden gurur duymaktayız. Bu gururu yapacağımız festivalle birlikte tüm Türkiye ve dünya ile paylaÅŸmayı amaçlıyoruz. Ekibimiz ÅŸuan da Brad Pitt'in baÅŸrolün de oynadığı Troia filmi ekibine ulaÅŸmak için görüşmelere ve yazışmalara baÅŸladı. Troia Filmini Yönetmeni Wolfgang Petersen'e ulaÅŸtık ve davetiye yolladık, ayrıca Brad Pitt ve Helen karekterini canlandıran Diane Kruger ile de baÄŸlantı içindeyiz. GetirdiÄŸimiz takdirde hem Çanakkale hem Türkiye'nin güzelliklerini göstereceÄŸiz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.       Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!