Piranha soruşturması tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Piranha soruşturması tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2001 00:00


Gökçeada'da, hazine ve doğal SİT alanı ilan edilen arazileri yasalara aykırı olarak ele geçirip, buradan haksız rant sağladığı iddia edilen, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 13'ü tutuklu 33 sanık hakkında dava açıldı.

İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Gökçeada'da, hazine ile doğal SİT alanı ilan edilen arazilerin yağmalanmasına ilişkin başlatılan ''Piranha Operasyonu'' adı verilen olayla ilgili soruşturmayı tamamladı.

50 TRİLYONLUK ARAZİ YAĞMASI

Savcı Okumuş tarafından hazırlanan iddianamede, Türkiye'de kumarhanelerin kapatılmasının ardından, yasal izinle Gökçeada'da kumarhane açılacağı düşüncesiyle hareket ederek organize suç örgütü oluşturan bazı kişilerin, buradaki arazilerin rantının yükseleceği görüşünden yola çıkarak, hazine ve doğal SİT alanı ilan edilen arazileri yağmaladığı, yaklaşık 50 trilyonluk haksız menfaat sağladığı belirtildi.

İddianamede, cezaevinde bulunan eski Gelibolu Kadastro Müdürü olan İzmir Kemalpaşa İlçesi Kadastro Müdürü Yaşar Gülgen, eski Gökçeada Tapu Tescil Müdürü olan Gerede Tapu Tescil Müdürü Hilmi Öcalan, soruşturma nedeniyle görevinden ayrılan Gökçeada Milli Emlak Müdürü Özgür Özay, Gelibolu'da emlakçılık yapan emekli astsubay Mehmet Boztepe ile oğlu Necati Mevlana Boztepe, Kadastro komisyon üyesi Dursun Akdoğan, Kadastro teknisyenleri Adem Van, Celal Gemalmaz, Fikret Uçar, kontrol memurları Serhat Beritan, Salih Keremoğlu, bilirkişiler Vangela Pinar ile kardeşi Zafir Pinar ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan diğer 20 kişinin, ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak'', ''cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak'', ''haksız menfaat temin etmek'' suçlarını işledikleri kaydedildi.

İddianamede, 33 sanığın 6 aydan 12 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. Sanıkların yargılanmasına, önümüzdeki günlerde İstanbul DGM'de başlanacak. (İstanbul/aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!