Pınar Sağ'a sanatçılardan destek

Güncelleme Tarihi:

Pınar Sağa sanatçılardan destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 22:25

Arif Sağ'ın gelini Pınar Sağ'a destek için sivil toplum örgütleri ve sanatçılardan oluşan bir grup Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray Meydanı'nda toplanan sivil toplum örgütleri ve sanatçılardan oluşan bir grup 'örgüt propagandası' yapmaktan hakkında dava açılan Pınar Sağ, ve Mehmet Özcan için eylem yaptı. Yapı Sanatevi'ne bağlı bir grup sanatçı Tunceli'de düzenlenen bir açıkhava konserinde Türkiye Komünist Partisi / Marksist - Leninist'in (TKP / M-L) kurucusu İbrahim Kaypakkaya'yı övdüğü gerekçesiyle "Suç ve suçluyu övmek", "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 10 ay hapis cezasına çarptırılan Pınar Sağ ve Mehmet Özcan için Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Eyleme Pınar Sağ ve Mehmet Özcan'ın yanı sıra Yazar Hasan Basri Aydın'da katıldı. Burada bir konuşma yapan Pınar Sağ eşitlik ve özgürlük istediğini söyleyerek ülkenin devrimcilerini anmanın boyunlarının borcu olduğunu ifade etti. Hasan Basri Aydın da İbrahim Kaypakkaya'yı saygıyla andığını söyledi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.Pınar Sağ, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada "Suç ve suçluyu övme" suçundan 10 ay hapis cezası almıştı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!