Pınar’ı öldüren üçüncü saldırı

Güncelleme Tarihi:

Pınar’ı öldüren üçüncü saldırı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 00:00

Gaziantep’te önceki gün üç kurşunla öldürülen üniversite son sınıf öğrencisi Pınar Türkmen’e daha önce de iki kez ateş edildiği ortaya çıktı. Sorgulanan eski erkek arkadaşı serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

GAZİANTEP Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Pınar Türkmen (21), önceki gün 18.30 sıralarında Yeditepe Mahallesi’nde yürürken, kimliği belirsiz kişi tarafından vücuduna üç el ateş edilerek öldürüldü. Şüpheli, saldırının ardından kaçarak ortadan kayboldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Cinayet Masası ekipleri, genç kızla aynı sınıfta öğrenimini sürdüren ve 3 yıl arkadaşlık yaptığı belirtilen E.G.’yi (24) gözaltına aldı. E.G., sorgusunda Pınar Türkmen’le arkadaşlıklarının birkaç ay önce sona erdiğini, olayla ilgisinin olmadığını, cinayetin işlendiği saatte Güneykent Mahallesi’ndeki evinde olduğunu söyledi. Sınıf arkadaşları ikilinin üç gün önceokulda tartıştığını söyledi. Ancak E.G bu iddiayı reddetti. Sorgunun ardından E:G serbest bırakıldı.

Arkadaşlarıyla okey oynamıştı 

Haberin Devamı

Polisin araştırmasında Pınar Türkmen’in olaydan önce Gaziantep Üniversitesi’nin karşısındaki bir stüdyo evde arkadaşlarıyla okey oynadığı, 18.00 sıralarında evden ayrıldığı ve yarım saat sonra da öldürüldüğü anlaşıldı. Genç kızın sırtına 2, kafasına ise 1 kez ateş edildiği belirlendi. Yakındaki bir bakkal ifadesinde silah sesine dışarı çıktığında köşeden hızla uzaklaşan bir kişiyi fark ettiğini söyledi. Polis bölgedeki güvenlik ve MOBESE kameralarını incelemeye aldı.

“İki kez saldırıya uğradı” iddiası

Genç kızın yakın arkadaşı F.K., polisteki ifadesinde Pınar’ın daha önce de iki kez silahlı saldırıya uğradığını ileri sürüp şunları anlattı: “İlkinde bir kurşun sıkılmış ve kapı ziline isabet etmişti. İkincisinde ise babasının yanında üç el ateş edildi. Failleri öğrenilemedi. Bana, ‘Her an bir yerime kurşun gelecekmiş gibi çok korkuyorum’ diyordu. Sabah görüşmüştük, ‘Akşam oturup konuşuruz. Konuşmamız gerekiyor ve detaylı bir şekilde konuşuruz’ dedi. Akşam aradığımda da zaten ulaşamadım.”

Arkadaşları uğurladı

GENÇ kızın cenazesi Gaziantep Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Kilis’e götürülen Pınar Türkmen’in cenazesi, evinde kısa süre bekletildikten sonra Alaaddin Osmani Camisi’ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına katılan Türkmen’in okul arkadaşları ile ailesi gözyaşlarına boğuldu. Pınar Türkmen’in cenazesi Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!