Pınar devrimciyse Aysel Che Guevara

Güncelleme Tarihi:

Pınar devrimciyse Aysel Che Guevara
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2006 00:00

Erol Evgin, Pınar Altuğ'un kendinden genç erkeklerle birlikte olduğu için "devrimci" ilan edilmesine, "Pınar devrimciyse, Aysel Gürel Che Guevara'dır" diye tepki gösterdi.

 Aysel'in aşkları yarı yaşında

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eab6bff018fbb8f891ffb4
Aysel Gürel'in kızı Müjde Ar'la katıldığı televizyon programına telefonla bağlanan Erol Evgin, Pınar Altuğ'a gönderme yaptı: "Aysel'in en büyük özelliği neşesidir. Her yaşında neşesini koruyabilmiş bir sanatçıdır. Şimdilerde kendisinden küçük erkeklerle gezenlere devrimci deniliyor. Eğer onlar devrimciyse, Aysel yarı yaşında aşklarıyla Che Guevera'dır."

Che Guevara kimdir

Evgin'in "Kendisiyle zaman zaman alay edebilen, olgun bir ruh ve müthiş bir kadın" dediği Aysel Gürel'i benzettiği Che Guevara, Tıp eğitimi alırken Latin Amerika’yı baştan başa dolaştı. Ardından Başkan Jacobo Arbenz Guzman'ın önderliğinde Guatemala'nın sosyal devrimine katıldı. 1959'da Küba'da yönetimi ele geçiren Fidel Castro'nun askeri nitelikli hareketinin üyesi oldu. Daha sonra, diğer ülkelerdeki devrimci hareketlere katılmak üzere 1965'de Küba'dan ayrıldı ve Amerikan Ordusu'nun operasyonu sonrası yakalanacağı Bolivya'ya gitti. Guevara, 1967'de Bolivya Ordusu'nun elinde iken öldü. Ölümünden sonra dünya üzerinde sosyalist devrimci hareketlerin sembolü haline geldi.

Haberin Devamı

Pınar devrimciyse Aysel Che Guevara
Â
Pınar devrimciyse Aysel Che Guevara

Â

Pınar devrimciyse Aysel Che Guevara

Aysel Gürel kızı Müjde Ar birlikte katıldıkları programda anne kız ilişkilerini anlattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!