Pilotlara korsan telsizci uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Pilotlara korsan telsizci uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2011 19:38

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) geçtiğimiz aylarda yaşanan pilotları yanlış yönlendirmeye çalışan korsan telsizciyle ilgili Türkiye Havayolu Pilotları Derneği’ne (TALPA) bir bildiri gönderdi.

DHMİ’den pilotlara yapılan bildiriyi duyuran TALPA’da üyelerini “Biz pilotların telsiz konuşmalarında dikkatli ve uyanık olmamızı rica eden Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bir yazı ile bu konuyu TALPA 'ya bildirmiştir.

DHMİ’den TALPA’ya gönderilen yazılı açıklama derneğin internet sitesinde yayınlandı. Sitede yapılan DHMİ uyarısında şöyle denildi; "Son dönemde, İstanbul Uçuş Bilgi Bölgesi içerisinde, Atatürk Hava Limanı Hava Trafik Kontrol Merkezinin kontrolü altında bulunan trafiklere bilinmeyen harici bir kaynak ya da kaynaklar tarafından, saha ve yaklaşma kontrol frekansları üzerinden talimatlar verildiği ve uçakların olması gereken rotalarından uzaklaştırılarak, uçuş emniyetinin riske edildiği hadiseler yaşanmıştır. Söz konusu hadiselerin tekrarının önlenmesi ve tespiti halinde müsebbiplerine gerekli cezai yaptırımların uygulanabilmesini teminen, ilgili tüm kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunularak gerekli tedbirler alınmış olup; Hava Trafik Kontrolörleri de bu konuda uyarılmıştır. Bununla birlikte, pilotların da uçuşları süresince ve özellikle hava-yer muhaberesinde daha dikkatli olmaları, kendilerine verilen talimatları daha dikkatli takip etmeleri ve çalışmakta olan hava trafik kontrolöründen farklı bir kaynak tarafından verildiğini değerlendirdikleri talimatları acilen sorgulayarak, muhtemel riskleri bertaraf etmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda, yukarıda belirtilen hususların tüm pilotlara duyurulması hususunda gereğini rica ederiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!