Pikniğe İETT ile gidiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Pikniğe İETT ile gidiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2002 01:53

Sıcaklar malum. Eğer siz de bu sıcaklarda bir yerlere gidemiyorsanız İETT'nin ‘‘Piknikli Günleri’’ size iyi gelecek. Bu yaz en gözde güzergah Beykoz-Riva hattı. Piknikli Günler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz aşağıdaki yazı tam size göre.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT (İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel) İdaresi tarafından düzenlenen Piknikli Günler bu yıl da İstanbullular'ı ağırlıyor. Haziran 1995'ten itibaren devam eden uygulamada bu yılın en gözde güzergahı Beykoz-Riva hattı. Bu hattı genelde aile ve gruplar tercih ediyor. Hattın bu kadar yoğun talep edilmesinin nedeni ise denize girilme olanağı sunması.

İNDİRİM UYGULANMIYOR

Bu yoğun talep yüzünden Riva seferleri her gün düzenleniyor. Ancak ‘‘Piknikli Günler’’ uygulamasının diğer seçenekleri olan Belgrad Ormanları, Beykoz-Kaymakdonduran Ormanları ve Florya Ormanları'na gidebilmek için hafta sonunu beklemek zorundasınız. Hafta sonu otobüslerinin de hafta içi Riva seferi kadar dolu olduğunu belirtelim.

Gidiş ve dönüş için ayrı ayrı iki tam biletin gerekli olduğu seferlerde, indirimli ve ücretsiz seyahat kartları geçerli değil. Bunun en önemli nedenlerinden biri mesafenin uzun olması. Ayrıca, bu seferlerin belediye için küçük de olsa bir finans kaynağı olduğunu da unutmamak lazım.

İETT yetkilileri tarafından ‘‘ Yazı İstanbul'da geçirmek zorunda kalanların bu sıcak günlerde nefes alması’’ amacıyla düzenlenen seferler 15 Eylül'e kadar devam edecek.

50 KİŞİYE ÖZEL ARAÇ

Belgrad Ormanlarına giden otobüsler Beşiktaş ve Mecidiyeköy'den kalkıyor. Florya Atatürk Ormanları'na gitmek için Aksaray; Beykoz Kaymakdonduran'a gidebilmek için Üsküdar'dan otobüse binmelisiniz. Riva için Beykoz'dan hareket ediliyor.

Otobüsler gidiş için 08.00-09.00, dönüş için 17.30-18.30 saatlerinde yola çıkıyor. En az elli kişilik kontenjanı olanlar için özel araç tahsis edilebiliyor. Ayrıntılı bilgi için: Anadolu Yakası: (0216) 364 90 53, Beyoğlu Yakası: (0212) 289 09 70, İstanbul Yakası: (0212) 548 13 23.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!