Picasso fırçası değen C3 İstanbul’daki yerini alıyor

Güncelleme Tarihi:

Picasso fırçası değen C3 İstanbul’daki yerini alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

Bayraktar Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Citroen, Autoshow fuarında C1’den C6’ya kadar tüm ürün gamını sergiliyor.

Citroen’in fuardaki yıldızları ise Paris fuarıyla eş zamanlı sergilenecek olan C3 Picasso ile yeni C4 olacak. Geniş aile araçları üretme konusunda iddialı olan Fransız otomobil üreticisi, Picasso ailesine son eklediği üyesi C3 Picasso’yu geçtiğimiz hafta dünyaya Paris’te tanıttıktan sonra İstanbul’a da eş zamanlı olarak getiriyor.

Citroen’in küçük sınıfta yer alan modeli C3’ün genişletilmiş bir versiyonu olan C3 Picasso’nun 2009 yılı ortalarında satışa sunulması bekleniyor. C3 Picasso, PSA grubunun bir ürünü. Öyleki bu yeni araç üretim platformu olarak Peugeot 207 ve Citroen C3’ün alt yapısını kullanıyor. Tasarım olarak radikal bir görünüme sahip olan C3 Picasso, hem köşeli hem de yuvarlak hatlara sahip. Akıllıca yuvarlatılmış dış hatlar, aracın sandığı anımsatan sıkıcı görünümünü ortadan kaldırıyor. Aracın yüksek yapısı ilk bakışta bir SUV’u anımsatıyor. Geniş cam yüzeylere sahip C3 Picasso’nun her köşesinde mükemmel bir görüş açısı sunuluyor.İç mekanada etkisi olan bu camlar içeride ferah ve aydınlık bir ortam yaratıyor.

Citroen C3 Picasso ilk etapda 4 farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. 1.6 litre 90 HP ve 110 HP’lik HDi dizel motorlara 1.4 litre 95 HP ve 1.6 litre VTi 120 HP’lik benzinli motorlar eşlik edecek. Tüm motor seçenekleri 5 ileri manuel vites ile satışa sunulacak.

YENİ C4 DAHA CİMRİ

Lansmanından itibaren, Citroen’in hem Avrupa’da hem de Türkiye’de son dönemde gerçekleştirdiği çıkışın önemli bir parçası olan C4, yenilenen yüzüyle fuardaki yerini alıyor. Yenilenen ön ve arka tampon tasarımı ile çok daha ferah bir görünüme kavuşan C4, iç mekanda da bazı yeniliklerden nasibini almış. Aracın tasarımında bu yıl yola çıkan C5’in çizgileri hemen fark edilebiliyor. Sert çizgilere sahip olan ön tampon yerini daha yuvarlak hatlara ve daha büyük bir hava girişine sahip tampona bırakmış. Tampon ile birlikte ön logoda da hafif oynama yapılmış. Makyajlı C4 pazara yeni motor seçenekleri ile çıkıyor. Citroen C4’e PSA ve BMW ile birlikte geliştirilen 2 yeni motor seçeneği eklenmiş. Bu motorların ilki 1.6 litre hacimli benzinli VTi kodlu motor. Bu motor 120 beygir güç üretirken kilometre başına havaya 159 g CO2 salıyor. İkincisi ise 1.6 litre hacimli THP kodlu 150 beygir ve 240 Nm güç üreten bir motor. THP’nin kilometre başına CO2 salınımı 164 g. Yeni motorların yakıt tüketimini düşürmek için Michelin Energy Saver lastikler kullanılmış. Bu lastikler sıradan lastiklere göre uzun vadede ciddi bir yakıt ekonomisi sağlıyor.

DİĞER YENİLİKLER

Fuarda yenilenen C4’ün yanı sıra Citroen’in B segmentindeki temsilcileri C1, C2 ve C3’de yer alıyor. Özellikle son dönemde pazardaki yüzdesini hızla arttıran MPV segmentinde farklı tasarımı, geniş görüş özelliği ve üstün güvenlik ekipmanları ile kendine sağlam bir yer edinen C4 Picasso da 5 koltuklu ve 7 koltuklu versiyonlarıyla Autoshow’da olacak. Performans, stil ve konforu bir arada bulunduran Citroën modellerinin üst segmentteki temsilcileri C6 ve 2008 yılı mayıs ayında Türkiye pazarına sunulan Yeni C5, yüksek beklentilere sahip otomobil meraklılarını karşılamak için hazır olacak. C serisinin yanı sıra 2008 yılı içinde tüketicilerle buluşan ve 2009 Van of the Year seçilen Nemo Combi ve Berlingo Combi de 9 19 Ekim 2008 tarihlerinde CNR 6. Hall’de 1363 m2’lik Citroën standında ziyaretçileri karşılayacak. Citroën standına uğrayan ziyaretçileri tüm Citroën modellerinde Autoshow’a özel indirimler ve fırsatlar bekliyor...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!