Petrol yine ters köşeye yatırdı

Güncelleme Tarihi:

Petrol yine ters köşeye yatırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 17:48

Petrol fiyatları başdöndürmeye devam ediyor. Hafta başındaki yükselişin ardından dün ve bugün akşam saatlerine kadar hızla düşen petrol, ABD'den gelen olumsuz verilerle sert bir yükseliş yaptı.

Haberin Devamı

ABD'de açıklanan petrol stoklarının beklentilerin aksine düşüş göstermesi ile fiyatlar 3 dolara yakın artı. Petrol fiyatları 93.70 dolara kadar çıkarken, pazartesi günü ulaştığı 93.80 dolar zirvesini de zorlamaya başladı.

Analistler, ABD petrol stoklarında yaşanan 3.9 milyon varillik düşüşün piyasanın beklentilerine ters olduğunu ve bu haberin ardından petrolde hızlı bir yükseliş yaşandığını belirtiyor.

PETROL FİYATLARI DİBE VURDU

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/petrol_ates_banner.jpg

Petrol fiyatları haftaya son derece hareketli bir şekilde başlamış, Meksika'da yaşanan fırtına sonrası devlete ait Petroleos Mexicanos şirketinin günlük üretimi beşte bir oranında düşürmesi ile yeni zirve seviyesine ulaşmıştı. Yaşanan yükselişte Ortadoğu'daki gerginlik, kış sezonunun yaklaşması, Nijerya'da petrol rafinerilerine yönelik saldırılar, spekülatif hareketler ve düşük dolar gibi etkenler de belirleyici olmuştu. Ancak daha sonra petrol stoklarının artacağına yönelik beklentilerle Meksika'dan gelen olumlu haberler petrolün ateşini düşürmüştü.
 
Petrol fiyatları son 3 haftada yüzde 15 artarken, yılbaşından bu yana gerçekleşen yükseliş yüzde 52 olarak kaydedildi. Fiyatlar 2002 yılından bu yana ise dörde katlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!