Pet şişeden asit içti

Güncelleme Tarihi:

Pet şişeden asit içti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Dilek Işıl, okul kafeteryasından aldığı su şişesini dikleyip içince ağzı ve boğazı kavruldu. Pet şişedeki sıvının kostik asit olduğu anlaşıldı.

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Dilek Işıl, arkadaşlarıyla oturduğu fakülte bahçesindeki Teos Cafe'den mini pet şişe su satın alıp başına dikti. Birkaç yudumdan sonra ‘‘Yandım’’ diye bağıran genç kız tuvalete koştu. Hastaneye kaldırılan genç kız yoğun bakıma alınırken yapılan incelemede şişedeki sıvının temizlik işlerinde kullanılan ve asit özelliği bulunan kostik maddesi olduğu ortaya çıktı.

Savcılık el koydu

Olaya Bornova Savcısı Hüseyin Yıldız el koyarken, kafeterya sahiplerinin aynı zamanda hastanenin temizlik ihalesini aldıklarını söyleyen bir yetkili ‘‘Temizlik maddesi boş şişeye koyulmuş ve yanlışlıkla satılmış olabilir’’ diye konuştu.

Serumla beslenecek

Su firmasının yetkilileri ise suçlamaları reddederek, ‘‘Üretimin hiçbir aşamasında insan eli değmiyor.’’ dediler. Doktorlar, Dilek’in dudak, ağız, yemek borusu ve midesinde ikinci derecede yanık olduğunu belirterek, enfeksiyon kapmaması için genç kızın 10 gün kadar damardan besleneceğini açıkladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!