Persepolis'e kardeş geliyor

Güncelleme Tarihi:

Persepolise kardeş geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 12:39

İran’ın yakın tarihindeki çalkantılarını anlatan Persepolis çizgi romanının yazarı Marjane Satrapi, Persepolis’den sonra bir başka eseri sinemaya uyarlayacak.

Haberin Devamı

Marjane Satrapi, Cannes Film Festivali’nde yaptığı açıklamada animasyon turunu kenara bırakıp, Erik Kurulu Tavuk(La Poulet aux prunes) adlı çizgi romanını bu sefer sinema filmi olarak çekmeye hazırlandığını dile getirdi.

2007 yılında, Cannes Film Festivali’nde, Persepolis filmiyle Jüri Özel Odülü’ne layık görülen İranlı yönetmen, yeni filmiyle yönetmen koltuğuna ikinci kez oturacak.

Satrapi bu filminde, enstrümanı kırılan bir müzisyenin onun yerine koyabileceği başka bir enstrüman olmadığı için ölmeyi istemesini beyaz perdeye taşıyacak. Ağır topların bir araya geleceği Satrapi’nin filminde baş rolleri de Mathieu Amalric(Quantum of Solace), Camel Debbouze (Amelie, Asteriks ve Oburiks), Chiara Mastrioni ve Isabella Rosellini paylaşacak.

Persepolise kardeş geliyor

Haberin Devamı

“ÖLÜMÜ KULLANARAK HAYATI ANLATMA HİKÂYESİ”

Satrapi, yeni filminde “Ölümü kullanarak hayatı anlatma hikâyesi” temasının bulunacağını, bazı anların da çok komik olacağını ifade etti. Satrapi, aynı zamanda bu filmin, Wilhelm Murnau, Fritz Lang, Ernst Lubitsch ve Alfred Hitchcock gibi büyük ustalara göndermeler yapacağını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!