Perinçek: "Koğuşlarımız yasadışı dinleniyor"

Güncelleme Tarihi:

Perinçek: Koğuşlarımız yasadışı dinleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 12:02

Birinci Ergenekon Davası, Danıştay Saldırısı’yla ilgili tanıkların dinlenmesiyle devam ediyor.

Tutuklu sanık İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, ’Balyoz Planı’ soruşturması kapsamında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın tutukladığını hatırlatarak, bu durumun bir savaş manzarası olduğunu belirtti. Balanlı’nın tutuklanmasını bir yargı olayı olarak görmediğini söyleyen Perinçek, "Mahkeme yok, savcı yok, hukuk yok. Türkiye’ye karşı bir savaş ilan edilmiştir" dedi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’ün ve üyelerin davadan çekilmesini isteyen Perinçek, koğuşların da kanunsuz olarak dinlendiğini savundu.

26’sı tutuklu 106 sanıklı Birinci Ergenekon Davası’nın 185. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen Ergenekon ana davasına tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Ergün Poyraz, Bedirhan Şinal, Mehmet Fikri Karadağ ve İsmail Yıldız katılmadı. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk de duruşmada hazır bulundu.

"KOĞUŞLARIN KANUNSUZ OLARAK DİNLENİYOR"

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’den söz isteyen İP Genel Başkanı Doğu Perinçek bir talebi olacağını belirtti. Perinçek cezaevi görevlilerinin kendisini mahkemeye getirmek istemediğini ileri sürerek, "Benim başka bir adliyede sulh ceza mahkemesinde duruşmam vardı. Ancak beni sulh ceza mahkemesindeki davaya götürmek istediler. Ben ise ağır ceza mahkemesinde tutuklu olduğumu belirterek buraya gelmek istedim. Bağırdım, çağırdım, ancak arkadaşlarımdan 45 dakika sonra mahkemenize getirildim. Cezaevi görevlileri sizin talimatınız doğrultusu beni sulh ceza mahkemesindeki duruşmama götürmek istediklerini söylediler" dedi. Mahkeme Başkanı Şengün’de cezaevi görevlilerine hiçbir talimat vermediğini söyledi. Koğuşların kanunsuz olarak dinlendiğini iddia eden Perinçek, "Hücreler ve koğuşları kanunsuz dinliyorlar. Bu durumu aynı koğuşta kaldığım Levent Göktaş ve Levent Bektaş’a da söyledim. Ben hücrelerin kanunsuz olarak dinlendiğini tespit ettim" diye konuştu.

"ŞEYH SAİD HEYKELİ DİYARBAKIR’DA DİKİLDİ"

Mahkeme başkanı Şengün’ün ve üyelerin cübbelerini çıkararak davadan çekilmesi gerektiğini belirten Perinçek, "Geçen hafta basında yer aldı. Bir gazeteci Amerika’da üst düzey yetkililerle görüşmüş. Amerikalı üst düzey yetkililer ’Kürt sorunu çözülmediği halde kargaşa olur, bölünmeler olur’ demiş. Öcalan cezaevinden tehditler savuruyor. Türkiye fiilen bölünmüş durumdadır" diye konuştu. Şeyh Said heykelinin Diyarbakır’da dikildiğini iddia eden Perinçek, "Türk devleti ve otoritesi reddedilmiştir. Güneydoğuda hükümetçikler Amerika’nın desteğiyle oluşmuştur. Bu Türkiye’nin iç savaşa gittiğini gösteriyor" dedi.

"TÜRKİYE’YE KARŞI BİR SAVAŞ İLAN EDİLMİŞTİR"

’Balyoz Planı’ soruşturması kapsamında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın tutukladığını hatırlatan Perinçek, bu durumun bir savaş manzarası olduğunu belirtti. Balanlı’nın tutuklanmasını bir yargı olayı olarak görmediğini söyleyen Perinçek, "Mahkeme yok, savcı yok, hukuk yok. Türkiye’ye karşı bir savaş ilan edilmiştir" dedi. Herşeyin bir tertip olduğunu belirten Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yıpratıldığını savundu. Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Perinçek, "Başbakan özel yargı kurdum, tutuklatırım diyor. Ayağa kalkmayan komutanı tutuklatırım diyor. Servetimi açıklayanı tutuklatırım diyor. Türkiye böyle bir noktaya gelmiştir.Bu davada herşey uydurmadır" diye konuştu.

"YARGILAMADAN ÇEKİLİN"

Mahkeme Başkanı Şengün’e ve üyelere seslenen Perinçek sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye’ye bir mesaj, bir işaret verdin. Türk yargısına, Cumhuriyet’e ve vatana bağlılığınınızı gösterin. Cübbelerinizi çıkarın ve bırakın. Yargılamadan çekilin. Arz ediyorum. Saygılarımla."

Perinçek’in sözlerini tamamlamasının ardından söz alan sanıklar Oktay Yıldırım ve Hikmet Çiçek de mahkeme başkanı ve üyelerinin cübbelerini çıkararak, yargılamadan çekilmelerini istedi. Duruşma Nejat Uysal’ın tanık olarak sorgu ve beyanının alınmasına devam ediliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!