Perinçek ailesi hakimleri şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Perinçek ailesi hakimleri şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2010 14:38

ERGENEKON ana davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek eşi Şule Perinçek ile davanın tutuksuz sanığı İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasında Adalet Başmüfettişi Halit Kıvrıl ve İbrahim Tufan Ataman’a ifade verdi.

Şule Perinçek ile bir süre önce cezaevinde ifadesi alınan eşi Doğu Perinçek, Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Hasan Hüseyin Özese ile İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yakup Hakan Günay’dan hukuka aykırı dinleme kararı verdikleri gerekçesi ile şikayetçi oldu.

Şule Perinçek ifadesinde, eşi Doğu Perinçek’in tutuklanmasından sonra eşi adına kayıtlı olan ev telefonlarının ’Terör örgütlerinin yasal ya da yasal olmayan faaliyet gösterdiklerine dair gerçekleştirmeyi planladıkları eylemlerin önceden tespit edilerek engellenemesi’ gerekçesi ile 3’er ay süre ile 2 kez dinlendiğini söyledi.

HAKLARINDA SORUŞTURMA OLMAYAN KİŞİLERİN DİNLENMESİ HUKUKA AYKIRI

Şule Perinçek ifadesinde, "Cezaevinde bulunan eşim adına kayıtlı ev telefonumuzun dinlenme kararı 3 ay süre ile uzatılmıştır. Bu tarihte söz konusu telefonu ben ve çocuklarım kullanmaktadır. Hakkımızda şüpheli sıfatı ile soruşturma bulunmamaktadır. Dolayısıyla cezaevinde bulunan birisine ait olsa bile hakkında soruşturma yürütülemeyen kişilerin iletişimlerinin denetlenmesi hukuka aykırıdır" dedi.

İP Genel Başkan yardımcısı Ferit İlsever de tutuklandıktan sonra ev telefonlarının dinlenmesine yönleik kararı veren İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Serdar Kutluata, 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Hasan Hüseyin Özese ve 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yakup Hakan Günay’dan şikayetçi oldu.

Tutuklu bulunduğu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’nde 03 Mart 2010’da ifadesi alınan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ise, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Hasan Hüseyin Özese ile İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yakup Hakan Günay’dan hukuka aykırı dinleme kararı verdikleri gerekçesi ile şikayetçi oldu.

Doğu Perinçek ayrıca Hasan Hüseyin Özese’nin Ergenekon davasında ifade veren sanıklara kendisi hakkında sorular sorarak kanuna aykırı delil toplamaya çalıştığını da öne sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!