Peretz: Her savaş fırsatlar yaratır

Güncelleme Tarihi:

Peretz: Her savaş fırsatlar yaratır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 20:08

Haberin Devamı

Peretz, katıldığı Bar-Mitzva (13 yaşına gelen Yahudi çocuklarının ergenlik çağı) töreninde yaptığı konuşmada, Suriye ile de görüşmelerin mümkün olduğunu ve gerekli diyalog için koşulların yaratılması gerektiğini söyledi.

“Düşmanlarımızın bizi yenemeyeceklerini bildiklerinden eminim” diyen Peretz, İsrail'e diplomatik desteğin yeniden sağlanması için ne gerekiyorsa, elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Peretz, “İsrail hükümeti, Lübnan batağına saplanmayı hiçbir zaman istemedi ve şimdi de istemiyor” dedi. Her savaşın geniş kapsamlı diplomatik süreçler için yeni fırsatlar yarattığını vurgulayan Peretz, sözünü şöyle sürdürdü:

“Filistinlilerle görüşmeleri yeniden başlatmamız gerekiyor. Lübnan ile de görüşmeler yapmamız ve Suriye ile de görüşmelere hazırlanmamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

İsrail Ordusunun Güney Lübnan sınırı boyunca konuşlanacağını ve kendisine yönelik her saldırıya karşılık vereceğini söyleyen Peretz, ”İsrail askerlerine zarar vermeye yönelik her teşebbüse tüm güçleriyle karşılık vereceklerini” söyledi.
Peretz, şimdiye kadar ateşkese büyük ölçüde uyulduğunu vurgularken de , “Biz barış gücü (UNIFIL) askerlerinin Güney Lübnan'da düzeni sağlamaları konusunda ısrarlı olacağız. Önümüzdeki günlerde yedek askerlerin geri dönüşlerini sağlayacak konuşlandırmalar yerine getirilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!