Perdeler sizin için açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Perdeler sizin için açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2007 15:32

Tiyatrolar ile opera ve balede her beğeniye hitap eden çok sayıda oyun tiyatro meraklılarını bekliyor. İşte sizin için seçtiklerimiz.

Haberin Devamı

Inishmaan'ın Sakatı

Perdeler sizin için açılıyor

İstanbul Devlet Tiyatrosu’ nda yedinci sezonunu sürdüren bol ödüllü Leenane’ in Güzellik Kraliçesi” nin ardından bu kez Martin McDonagh’ ın İnishmaan’ ın Sakatı adlı oyunu sahneleniyor. Köklü İrlanda tiyatrosu geleneğinin son güçlü yazarı olarak dünyaca ünlenen McDonagh, İrlanda’ nın batı kıyısındaki İnishmaan adası insanlarının dünyadan kopuk, yoksun, garip yaşamlarından yaman bir “karanlık güldürü” yaratıyor. Oyunu, yirmi beş yıl aradan sonra Devlet Tiyatrosu’ na konuk gelen Ahmet Levendoğlu çevirdi ve sahneye koydu.

Eserde, Gılman K. Peremeci, Hanife Şahin, Atsız Karaduman, Sema Çeyrekbaşı, Seda Yıldız'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir kadro rol alıyor.

Haberin Devamı


İstanbul Devlet Tiyatrosu Taksim Sahnesi
Sıraselviler Cd. No:40 Taksim (Maksim Gazinosu Yanı)
Tel-0212 249 69 44
4 Şubat
Saat: 15:00
6, 7, 8, 9 Şubat
Saat: 20:00

Çocuklara ve her zaman çocuk kalanlara

Perdeler sizin için açılıyor

İsviçreli yazar Johanna Spry'nin 1881’de kaleme aldığı “Heidi” kuşaklardır çocukların ilgisini çekmeye devam ediyor. İsviçre Alplerinde dedesi, keçisi ve köpeği ile yaşayan, yürüyemeyen Clara'ya dostluk elini uzatan, çoban Peter ile arkadaşlık eden bu elma yanaklı şirin ve iyi kalpli kız, şimdi tiyatro sahnesinde.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneye koyduğu eser hem çocuklara hem de içindeki çocuğu hep koruyanlara yönelik. Oyunu Sümer Arıman sahneye koyuyor.

4 Şubat Pazar
Saat: 11:00
AKM Konser Salonu
Taksim
Tel: 0 212 251 56 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!