Pendik Belediyesi'nden yemek kursu

Güncelleme Tarihi:

Pendik Belediyesinden yemek kursu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 10:09

Pendik Belediyesi yeni evlenecek çiftler için Türk mutfağının önemli tatlarını öğrenecekleri bir ‘Yemek Kursu’ düzenledi.

Haberin Devamı

Yeni evlenecek olan 15 çift, kursta mutfak kültürümüze ait çorbalar, etli-sebzeli yemekler, makarnalar ve sofraların olmazsa olmazı tatlıların usta aşçıları olabilmek için çabalıyor. 4 hafta sürecek kursta, gelin ve damat adayları onlarca yemeğin ve tatlının hazırlanmasındaki püf noktaları beraberce öğreniyor. Kursta ayrıca pişirme teknikleri, sebze hazırlama, ölçülü yağ kullanımı ve hijyen koşulları da uzman aşçılar eşliğinde özel eğitimlerle aday çiftlere gösteriliyor.
 
“Yuvanın yükünü eşlerin paylaşmasını istedik”
 
Okan Üniversitesi Aşçılık Programı’ndan Yrd. Doç. Dr. Seha Aksü ve Yrd. Doç. Dr. Esra Manka,n her hafta 3 saat boyunca kursta çiftlere mercimek çorbası, patates kızartması, yumurta pişirme, menemen, biber dolması, hamsi tava, imambayıldı, üzümlü havuçlu kek gibi birçok çorba, salata, zeytinyağlı ve tatlı çeşitleri yapmayı öğretecek. Yemek Kursu hakkında konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, yeni evlenecek çiftlere Türk mutfağı bilinci kazandırmak ve yuvanın yükünü eşlerin paylaşmasını istediklerini belirterek: “Yuvanın yükü ve geçiminde bugün kızlarımız nasıl pay sahibiyse ev işlerinde de oğullarımız pay sahibi olmalı. Özellikle kızlarımızın hasta, yoğun ve yorgun günlerinde damatlar mutfakta üzerlerine düşen görevleri aşçı ustalığınla yapabilsinler diye bu kursu tertipledik.” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!