'Pencereden Karelerle İstanbul'

Güncelleme Tarihi:

Pencereden Karelerle İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2010 13:19

Fotoğrafçılık dalında dünyanın en prestijli ödüllerinden birine sahip fotoğrafçı, Ali İhtiyar'ın son kişisel sergisi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde açıldı.

Haberin Devamı

Yaşamını Kanada'da sürdüren fotoğrafçı Ali İhtiyar, 3 Eylül'de Kadıköy'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde son kişisel sergisinin kapılarını açtı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Ali İhtiyar fotoğrafçılık dalında dünya çapında birçok ödüle sahip Türk fotoğrafçılardan biri. Sony World Photography Ödülü, International Hollywood Student Film Festival, International Photography Awards Deeper Perspective gibi fotoğrafçılık alanında dünyanın en önemli ödüllerine  sahip İhtiyar'ın son sergisi Pencereden Karelerle İstanbul 26 Eylül'e kadar görülebilecek.

Pencereden Karelerle İstanbul;

Efsanelerin, büyük aşkların, gecekonduların ve yalıların, açlığın ve safahatin kenti. Bir yanında çöpler, diğer yanında havai fişekler patlar. Her semti başka hikâye anlatır. En yeni ve en eski renkler, sesler burada iç içedir. Şiirler ve şarkılar onun içindir. Bugünle asırlar öncesi onda koyunkoyunadır. Sokaklarında tarih yürür. Üç büyük imparatorluğun başkentidir. Roma, Bizans, Ceneviz, Araplar, Yahudiler, Ermeniler, Rumlar, Kürtler ve Türklerin ayak izleri birbirine karışır burada… O denizle sevişir durur. iki kıtanın üzerinde, doğuyla batının ellerini tutar İstanbul… Tarih boyunca arzu nesnesidir. Ama kim ki onu ele geçirdiğini sanır, yanılır. Bir nabız gibi atar İstanbul ve onu ele geçirmek imkânsızdır. İstanbul bitmez. Baktıkça çoğalır durur.

Haberin Devamı

Ali İhtiyar Kimdir;

2001 yılında Marmara Üniversitesi GSF Sinema TV bölümünden mezun oldu. Aynı fakültenin yüksek lisans bölümünü bitirdi. Yaklaşık 12 yıldır Türkiye'de yaşanan göç ve yer değiştirmeler üzerine çalışmalar yapıyor. Bu sergisinde istanbul uzerine bir calisma sunuyor.

Kazandığı ödüller;

• Spider Black&White Photo Awards, Nominated in Portrait 2010 ABD
• International Photo Awards Honorable Mention in Deeper Perspective, 2009
• International Hollywood Student Film Festival, En iyi yabancı film ödülü, ABD, 2004
• Sony World Photography Ödülü, Shortlist Portraiture Kategorisi, Cannes, Fransa, 2008
• PX3, Prix de la Photographie, Mansiyon Onur Ödülü, Paris, Fransa, 2009  
• International Photography Awards Deeper Perspective Mansiyon Onur Ödülü, ABD, 2009  
• Özgür Gündem gazetesi Musa Anter Basın Şehitleri Ödülleri, Fotoğraf Dalı
  Birincilik Ödülü, 2001.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!