Pençe-Kilit Harekâtı'ndan acı haber: 2 asker şehit, 1 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Pençe-Kilit Harekâtından acı haber: 2 asker şehit, 1 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 11:40

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 3 askerin yaralandığını, yaralı askerlerden Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca (26) ve Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı'nın şehit olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

İşte Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama...

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bir üs bölgemize 07 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Yaralılarımızdan P. Uzm. Çvş. Muhammed Mustafa KOCA yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Pençe-Kilit Harekâtından acı haber: 2 asker şehit, 1 yaralı

ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

MSB'den yapılan açıklamada "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bir üs bölgemize 07 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda yaralanan kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. Ömür Ertuğrul Sarı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

Haberin Devamı

Pençe-Kilit Harekâtından acı haber: 2 asker şehit, 1 yaralı

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca için taziye mesajı yayımladı. Bakanlığın Twitter'daki hesabından paylaşılan mesajda, "Kahraman silah arkadaşımız, 07 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" denildi.

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca’nın şehit olduğu haberi, Konya’nın Çumra ilçesi İçeri Çumra Mahallesi'nde yaşayan babası Bayram ve annesi Yasemin Koca'ya askeri yetkililer tarafından verildi. Koca çifti acı haberle gözyaşlarına boğulurken, eve ve bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Yakınları ve komşuları, taziye için şehit evine gelmeye başladı.

BAYRAM TATİLİNE GELECEKMİŞ

1’i kız, 3 kardeşten biri olan Şehit Muhammed Mustafa Koca'nın ailesiyle en son 3 gün önce görüştüğü ve Kurban Bayramı tatiline geleceğini söylediği belirtildi. 1 yıllık nişanlı olan şehit Koca'nın yıl sonuna doğru da düğün yapmayı planladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca'nın cenazesinin, bugün mahallede toprağa verilmesi bekleniyor. 

ACI HABER BABAOCAĞINA ULAŞTI

Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine, PKK'lı teröristlerce açılan taciz ateşinde yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin Başiskele ilçesine bağlı Yakacık Mahallesi'nde oturan babası Bayram ve annesi Gül Sarı'ya acı haber, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik tarafından verildi. Şehidin ailesinin evine Türk bayrağı asıldı.

Pençe-Kilit Harekâtından acı haber: 2 asker şehit, 1 yaralı

Haberin Devamı

Bekar olan şehit Piyade Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı'nın cenazesi, bugün Kullar Merkez Camisi'nde kılınacak namaz sonrası Kullar Merkez Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!