Pekala gidelim

Güncelleme Tarihi:

Pekala gidelim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 01:59

Mehmet Ali Ağca, kapısını çalıp "Tahliye kararınız bozuldu" diyen polislere soğukkanlılıkla, "Pekala gidelim o halde" yanıtını verdi.

YARGITAY’ın Mehmet Ali Ağca’nın tahliye kararını akşam saatlerinde bozmasıyla birlikte gözler İstanbul polisine çevrildi. "Ağca’yı yakalayın" emri önce şifahi olarak sonra da faksla polise iletilince, Kartal Emniyet Müdürü Salih Korşen saat 19.15’te bizzat Mehmet Ali Ağca’yı teslim almaya gitti. Yakacık Uğur Mumcu Mahallesi Zambak Sokak’taki Özoba Sitesi 4 numaralı dairede TV izleyen Ağca, Emniyet Müdürü’ne kapıyı açtı ve "Neden geldiniz?" diye sordu. "Tahliye kararınız bozuldu" yanıtını alınca, "Pekala gidelim o halde" dedi. Üzerinde 12 Ocak günü tahliye edilirken giydiği mavi kazak ve blucinle evden ayrılan Ağca sivil polis otosunda, "Bana haksızlık ediliyor" diye yakındı.

GEREĞİNİ YAPTIK

Önce Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Vatan Caddesi’ndeki Terörle Şube Müdürlüğü’ne saat 20.10 sıralarında teslim edildi. Ağca’nın yakalandığı haberi aynı dakikalarada ilk kez İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından kamuoyuna açıklandı. Vali Muammer Güler, Ağca’nın seri şekilde yakalandığı belirtti. Güler, gazetecilerin "Takip ediyor muydunuz?" sorusuna "Takip edilmedi. Yakalama emri çıkarıldı, biz de yakalama emrinin gereğini yaptık" yanıtını verdi.

Ağca emniyete getirilirken gazetecilere "Ben Tanrı değilim, ben İsa değilim. Ben Tanrı’nın oğlu değilim. Ben Mesih’im. Ben kıyametin habercisiyim. I am not criminal (Ben suçlu değilim)" diye Türkçe, İngilizce ve İtalyanca bağırdı.

5 SAAT 45 DAKİKA SÜRDÜ

İki saat sonra Ağca önce sağlık kontrolü için Cerrahpaşa’daki Adli Tıp’ba daha sonra Kartal Adliyesi Cevizli ünitesine götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasından sonra saat 23.30’da 12 Ocak’ta çıktığı Kartal Cezaevi’ne konuldu. Ağca, Yargıtay’ın bozma kararının açıklanmasından 5 saat 45 dakika sonra cezaevine girmiş oldu.

Kaldığı evde 2 kız çocuğu vardı

Mehmet Ali Ağcanın yakalandığı evin Namık ve Yıldız Altan çiftine ait olduğu bildirildi. Komşuları Ağca’nın site içinde zaman zaman tanınmamak için taktığı atkı ve bereyle gezip, hava aldığını söyledi. Yönetici Alaattin Aka, Uğur Dündar’a Altan çiftinin komşularıyla pek görüşmediğini ve apartmanda tanınmadığını anlattı. Komşuların verdiği bilgiye göre 45-50 yaşlarındaki Namık Altan’ın iki kız çocuğu var. Bir kızı ilköğretim okuluna gidiyor diğeri henüz okul çağında değil. Polisin Ağca’yı yakalaması sırasında evde bulunan Namık Altan Emniyet Müdürü Salih Korşen’e "Avukatımızı çağırabilir miyiz?" diye sordu, olumlu yanıt aldı. Altan çifti gazeteciler siteye ulaşmadan evi terk etti.

ATKI VEBEREYLE DOLAŞTI

Ağca’nın yakalandığı sitedeki dairesinden sık sık çıktığı ve tanınmamak için bereyle atkı takıp kamuflaj yaptığı belirlendi. Edinilen bilgiye göre Ağca, kaldığı A Blok, Daire 4’deki Özoba Sitesi’nde ilk olarak 8 gün önce görüldü. Site yöneticileri yakalanana kadar beyaz bere ve atkı ile yüzünü sıkı şekilde saklayan kişinin Ağca olduğunu anlayamadıklarını söyledi. Ağca, bazı akşamlar yakındaki Çamlık mevkiindeki "kendin pişir, kendin ye" tarzı yerde kebap yedi. Ağca, yine yüzünü saklamaya özen göstererek sabah saatlerinde de dışarı çıktı. Site ve çevresinde oturanlar kendisini çok sıkı bir şekilde sakladığı ve hava soğuk olduğu için bu hareketinden Akuşkulanmadıkları için bu kişinin "Ağca" olduğunu anlayamadıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!