PC'lerin enerji tüketimi yüzde 25 azalacak

Güncelleme Tarihi:

PClerin enerji tüketimi yüzde 25 azalacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2008 11:37

HP, 2008 Tüketici Elektroniği Fuarında, masaüstü ve dizüstü bilgisayarların enerji tüketimini 2010'a kadar yüzde 25 azaltacağını açıkladı.

HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Artun Ayvat, HP'nin yıllardır ürün yaşam çevrimi genelinde çevreye saygılı bileşen ve süreçlerden faydalandığını; 2010'a kadar enerji tüketimini yüzde 25 azaltmak istediklerini kaydetti.

HP, 2010 enerji azaltımı hedefine ulaşmak için belli stratejilerinden faydalanacak. Buna göre, daha verimli güç kaynakları ve daha az enerji harcayan çip setleri gibi bileşenlerin yanı sıra enerji tasarrufu sağlayan diğer teknoloji ve süreçler, HP'nin PC portföyüne entegre edilecek.
HP kurumsal masaüstü bilgisayarlarda enerji kullanımını azaltmaya yardımcı olan bir başka özellik de isteğe bağlı olarak sunulan 80 PLUS güç kaynakları oluyor. Bunlar, standart güç kaynaklarına göre yüzde 15 daha fazla verim sağlıyor. 80 PLUS güç kaynağı olan 1.000 PC, bir yılda, 17 bin litreyi aşkın gazın yanmasıyla ortaya çıkan karbondioksit emisyonuna eşdeğer tasarruf sağlayabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!