Patrik bana oy verdi, beklentileri karşılamalıyım

Güncelleme Tarihi:

Patrik bana oy verdi, beklentileri karşılamalıyım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 00:00

Devlet bakanı ve başmüzakereci Egemen Bağış, Fener Rum Patriği Bartolomeos’un seçimlerde AKP’ye oy verdiğini açıkladı.

Yunan Kathimerini Gazetesi’ne konuşan Bağış, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusunda, “Türkiye’deki Ortodoks Hıristiyanların büyük kısmı benim seçim bölgemde, İstanbul’da yaşıyor. Benden çözümler için beklentileri varsa, sonuç getirmek zorundayım. Yollarını arıyorum” dedi.

Ege’de şeytan detaylarda saklı

Yunanca yayınlanan röportaja göre Bağış, Türkiye’nin Ege’de her gün değil, yılda iki-üç askeri uçuş yaparak gerginliğin azaltıması yönünde adım atıp atamayacağı sorusuna, “Sanırım muhteşem bir görüş. Ancak teknik detaylarını araştırmak için oturup konuşmamız gerek. Unutmayın ki şeytan detaylarda gizlidir” dedi.

Talat gidince ne olacak

Bağış, sorunları çözmek için iki ülkede de “iki cesur lider” gerektiğini belirterek, “Şimdi gerekli fırsatın oluştuğunu sanıyorum” diye konuştu. Başmüzakereci Bağış, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın nisan ayında görev süresinin sona ermesinden sonra Kıbrıs’ta çözümün zorlaşabileceğini de belirterek, “Kıbrıslı Türklerin yeni liderinin aynı şekilde çözümde kararlı olup olmayacağını bilmiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!