Patnos'ta ‘Doktorumuzu istiyoruz’ eylemi

Güncelleme Tarihi:

Patnosta ‘Doktorumuzu istiyoruz’ eylemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 13:28

AĞRI'nın Patnos İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. İsmail Keskin, 2 ay süreyle geçici olarak Ağrı'ya alınmasına sinirlendi ve tayinini istedi. Sağlık Bakanlığı, Opr. Dr. Keskin'i Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne atarken, ilçedeki sivil toplum örgüt temsilcileri ve halk, olanlara tepki gösterdi, doktorlarının dönmesi için imza kampanyası başlattı.

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ihtiyaç nedeniyle Patnos Devlet Hastanesi'nde çalışan Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. İsmail Keskin, 14 Aralık'ta 2 aylık geçici görevlendirme ile Ağrı'ya atandı. Patnos Devlet Hastanesi poliklinikler önünde toplanan Muhtarlar Derneği, Eğitim- Sen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Cemiyeti, Sağlık ve Sosyal Emekçileri (SES), 13'üncü Bölge Eczacılar Birliği temsilcileri geçici görevlendirmeye karşı çıktı. Yaklaşık 5 yılı başhekimlik olmak üzere 10 yıldan beri Patnos'ta görev yapan Opr. Dr. İsmail Keskin, geçici görevlendirmeye razı olmadı. Sinirlenerek il dışına tayin isteyen Dr. Keskin'i Sağlık Bakanlığı, Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne atadı.

Öte yandan Opr. Dr. Keskin'in Patnos'ta kalması için toplanan 3 bin imzayı Kaymakamlığa verdiklerini ifade eden 13'üncü Bölge Eczacılar Birliği temsilcisi Kamuran Yalçın, 140 bin nüfusu ilçede şimdi tek kadın doğum doktoru kaldığını belirtti. Kamuran Yalçın, “Kadrosu Patnos Devlet Hastanesi'nde bulunan nöroloji ve ortopedi uzmanları yasal olmayan bir düzenlemeyle Ağrı Devlet Hastanesi'ne alındı. Hastanede 4 Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı olması gerekirken şimdi tek doktor kaldı. Opr. Dr. İsmail Keskin, geçici görevlendirme yüzünden kış günü tayin istemek zorunda kaldı. Opr. Dr. İsmail Keskin, son 11 aylık süreçte 18 bin 532 hasta muayene, 340 kadını ameliyat etmiştir. Bu süreçte 280 kadını da sezaryenle ameliyat yapmıştır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!