Patlamanın nedeni parça tesirli elektronik düzenek

Güncelleme Tarihi:

Patlamanın nedeni parça tesirli elektronik düzenek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2006 17:17

Erzincan Valisi Ali Güngör, Ulalar beldesinde garaj olarak kullanılan barakada, zaman ayarlı parça tesirli elektronik düzenekli patlayıcının kullanıldığının belirlendiğini bildirdi.

Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, bugün 11.45 sıralarında Ulalar Beldesi Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in garaj olarak kullandığı barakada meydana gelen patlamada Cem Celep (11), Mert Celep (6) ve Orhan Oğuz (12) adlı çocukların yaşamını yitirdiğini, Umut Türkmen adlı çocuğun tedavisinin ise Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesinde sürdüğünü ifade etti.
Patlamanın meydana geldiği olay yerinde yapılan incelemeler ve bulgulara göre, barakada zaman ayarlı parça tesirli elektronik düzenekli patlayıcının kullanıldığının belirlendiğini ifade eden Güngör, şunları kaydetti:
“Muhtemelen eski Rus yapımı TNT kalıplarından profesyonelce hazırlanmış patlayıcının daha önceleri TKP/ML-TİKKO terör örgütünce eylemlerde kullanılan düzeneklerle aynı özellikler taşıdığı tespit edilmiştir. Çocuklara yönelik bu menfur terör saldırısı, teröristlerin artık çocuk-yaşlı demeden tüm vatandaşları hedef aldıklarının en önemli göstergesidir. Olayı şiddetle kınıyorum. Faillerin en kısa sürede yakalanacağına inanıyorum.”
Bu arada, Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in terör örgütlerinden daha önce tehdit aldığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!