Patlama açıklaması Orman Bakanlığından

Güncelleme Tarihi:

Patlama açıklaması Orman Bakanlığından
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 20:29

Afyonkarahisarda meydana gelene patlama sonrası kurumsal açıklamayı Orman Bakanlığı yaptı.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlama konusunda ayrıntılar gün boyu çeşitli yetkili kişi ve kurumlarca yapıldı. İlk açıklama Genelkurmay

/images/100/0x0/55eaad4af018fbb8f88fa812

Başkanlığı'ndan geldi. Ardından da  olay yerine ilk gelenlerden olan, aynı zamanda Afyon milletveklı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan da geldi.  Günboyu Milli Savunma Bakanlığı kurumsal olarak herhangi bir açıklama yapmazken, öğleden sonra saatlerinde Afyon'a giden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuştu.

En ilginç kurumsal açıklama ise hiç beklenmedik bir yerden, Orman ve Su Ä°ÅŸler Bakanlığı'ndan geldi. Savunma Bakanlığı herhangi bir açıklama yapmazken, patlama ve kurtarma çalışmaları gibi konularda ayrıntıları Orman Bakanlığı açıkladı.Â

Haberin Devamı

ORMAN BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı,  Afyonkarahisar'daki patlama neticesinde çevreye saçılan mühimmatın etkisiz hale  getirilmesi için Ankara'dan 13 bomba uzmanı ile 2 bomba eğitimi almış köpek ve  Afyonkarahisar'dan 5 bomba uzmanı ile 1 bomba eğitimi almış köpeğin bölgede  mühimmat arama çalışmalarını yürüttüğünü bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar Mühimmat Depo  Komutanlığı'ndaki cephanelik deposunda, mühimmat sayımı ve tasnifi esnasında  meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olduğu ve 8 askerin de yaralandığı  hatırlatıldı.

Bakan Eroğlu'nun patlamada yaralanan 8 askeri ziyaret ettiği, yaralı  askerlerin durumlarının iyi olduğu belirtilerek, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet  İşleri Başkanlığı tarafından şehit yakınlarını teskin etmek ve psikolojik destek  vermek maksadıyla 5 psikolog ve din görevlilerinin hazır bulundurulduğu  vurgulandı.

AFYONKARAHÄ°SAR'DA MÃœHÄ°MMAT DEPOSUNDA PATLAMA / FOTO GALERÄ°

Haberin Devamı

YARALI ASKER O DEHÅžETÄ° ANLATTI / WEB TV

CEPHANELİKTEKİ PATLAMA SONRASI GÖRÜNTÜLER / WEB TV 

PATLAMANIN OLDUĞU YERİN GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!