Pasof'ta şehit için gözyaşı

Güncelleme Tarihi:

Pasofta şehit için gözyaşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2007 16:16

DİYARBAKIR'ın Dicle ilçesinde 23 Mart'ta meydana gelen mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Tanju Çankaya'nın cenazesi Ardahan'ın Posof İlçesi'nde düzenlenen tören ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

Dicle İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Köyü yakınlarında, askeri aracın teröristlerce döşenen mayına çarpması sonucu meydana gelen patlamada şehit düşen 86/3 tertip, 21 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Tanju Çankaya için Ardahan'ın Posof İlçesi'nde bugün saat 12.00'de tören düzenlendi. Posof Kaymakamlığı önündeki törene Ardahan Valisi Murat Yıldırım, 25'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, Ardahan Belediye Başkanı DYP'li Mikail Kayatürk, Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ile Tanju Çankaya'nın annesi Zenne ile babası Tahsin Çankaya ve askerlerin yanı sıra yaklaşık 1000 kişi katıldı. Protokol şehit ailesine başsağlığı diledi. Şehit er Çankaya’nın özgeçmişi okundu, ardından İl Müftüsü Mustafa Acar tarafından cenaze namazı kılındı.

Törene katılan şehit erin babası Tahsin Çankaya, güçlükle ayakta dururken, annesi Zenne Çankaya da Kaymakamlık binasının ikinci katında gözyaşları arasında oğlunun cenaze törenini izledi. Tören sonrası şehit erin tabutu kortej eşliğinde Alpaslan Caddesi üzerinde bekletilen ambulansa getirildi. Bu arada korteje katılan bir grup ABD ve terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

Haberin Devamı

Ambulansa bindirilen şehit erin cenazesi konvoy eşliğinde Posof'a 18 kilometre uzaklıkta bulunan Gürcistan sınırındaki doğum yeri Savaşır Köyü'e getirildi. Son kez evini ziyaret eden şehit erin naaşına sarılan yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehit erin tabutuna sarılan kız kardeşleri ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra askerler ile köylülerin omuzlarında köy mezarlığına getirildi. 8 çocuklu Çankaya ailesinin altıncı çocuğu olan Tanju Çankaya, protokolün de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!