Pas lekesi nasıl çıkar? Pas lekesi temizleme yöntemleri

Güncelleme Tarihi:

Pas lekesi nasıl çıkar Pas lekesi temizleme yöntemleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 16:28

Bulaştığı yerden oldukça zor çıkmasıyla bilinen inatçı pas lekeleri, tadilat yapanların ve ev taşıyanların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Özellikle kumaştan temizlenmesi bir hayli güç olan pas lekelerinden nasıl kurtulacaklarını merak eden vatandaşlar, internette 'Pas lekesi nasıl çıkar?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, pas lekesi nasıl çıkar? Pas lekesi nasıl temizlenir?

Haberin Devamı

İnatçı lekeler genelde kadınların kâbusu olsa da pas lekelerinde durum tam aksi oluyor. Tadilat ve onarım işleriyle uğraşan erkeklerin karşılaştığı bir problem olan pas lekeleri, eskiyen metal eşyalardan kıyafete bulaştığı zaman can sıkıcı oluyor. İşte, pas lekelerinden kurtulmanız için birkaç öneri ve püf noktaları…

LİMONU MUTLAKA DENEYİN: Kıyafetlerinizdeki pas lekesini çıkarmak için lekenin üzerine limon sıkın ve emmesini bekleyin. Kuruduktan sonra soğuk suyla durulayın.

AMONYAĞI DA GÖZ ARDI ETMEYİN: Halınızın pas olması durumunda ilk yöntem amonyak ve sudur. İlk önce lekeyi sert bir cisimle kazıyabildiğiniz kadar kazıyın. Daha sonra süngere bulaşık deterjanı ekleyin. Süngeri su ile ıslattıktan sonra lekenin olduğu yere uygulayın. Bu işlem lekenin yumuşamasını sağlayacaktır. Ardından 2 fincan ılık su ile bir çorba kaşığı amonyağı karıştırıp, çözelti haline getirin. Elde ettiğiniz çözeltiyi leke üzerine uygulayın ve 5 dakika bekletin. Sonra beyaz bir bez ile temizleyin.

Haberin Devamı

TUZ VE LİMON MUCİZESİ: Gömlekte meydana gelen pas lekelerinin çıkarılması için uygulanacak birkaç yöntem vardır. Gömlekte pas lekesinin bulunduğu kısma limon suyu ve onunda üzerine bir miktar tuz dökünüz. Daha sonra kurumasını bekleyiniz. Ardından leke kısmı kuruduktan sonra gömleğinizi kumaşın özelliklerine bağlı olarak yıkayınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!