Partilere çağrı Başkan'a rica

Güncelleme Tarihi:

Partilere çağrı Başkana rica
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 23:58

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, dün sabah TBMM Başkanı Kahraman’a ve diğer partilere komisyon çalışmalarına dönülmesi çağrısını kamuoyu önünde de yaptı.

Haberin Devamı

Kahraman’ın dün öğlen basın toplantısı yapacağını öğrenen Davutoğlu, o toplantıdan hemen önce katıldığı Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nda şöyle dedi:

“Türkiye’nin gelecek nesillerin en önemli teminatı özgürlükçü ve katılımcı bir demokrasinin önemli ana unsuru sivil özgürlükçü bir anayasadır. Bunun için hiçbir ön şart ileri sürmeden bir masa etrafında her türlü siyasi fikri tartışmak ve sonunda uzlaşıyla bir anayasayı siyasi sosyal hayatımıza kazandırmak hepimizin görevidir. Bır kez daha bütün siyasi partilere bu çalışmaların devamı yönünde çağrıda bulunuyorum. Ve ön şart olmaksızın her konunun konuşulabileceği bir çerçeveyi masada tutmamız gerektiğini ifade ediyorum. Sayın Meclis Başkanı’na da başlattığı bu güzel teşebbüsü devam ettirme iradesini sürdürmesini rica ediyorum. Her her şeyi tartışabilmeli, konuşabilmeli, birbirimize tahammül edebilmeliyiz. Ön şart olmadan ülkemizin geleceğini konuşabilmeliyiz. Sivil toplum kuruluşları ve partilere bu yöndeki çalışmalara katkıda bulunma çağrısında bulunuyorum.”  

BAKMADAN GEÇME!