Paris'te Türk zarafeti

Güncelleme Tarihi:

Pariste Türk zarafeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk manken Sema Şimşek, Fransa'nın dünyaca tanınmış modaevi Jean Louis Scherrer'in Paris'teki defilesinde fırtına gibi esti. Paris'te haute-couture defile tarihinde podyuma çıkan ilk Türk manken olan Sema Şimşek, davetlileri kendine hayran bıraktı. Scherrer'in stilisti Stephane Rolland, birçok ünlünün katıldığı defileden sonra Hürriyet'e Sema Şimşek'in dünyaca ünlü mankenleri aratmadığını ve bundan sonraki defilelere de davet edileceğini açıkladı.

Dünya modasının en önemli merkezi Paris'te başlayan haute-couture defilelerinde bu kez Türk rüzgarı esti. Fransa'nın dünyaca tanınmış modaevi Jean Louis Scherrer'in defilesinde podyuma çıkan Sema Şimşek, salonu dolduran seçkin davetlilerden büyük alkış aldı.

Paris'in Opera Meydanı'nda bulunan Grand Hotel'in Opera Salonu'nda gerçekleştirilen Scherrer defilesinde, Türkiye'den organizatör Erkan Özerman ve modacı Yıldırım Mayruk hazır bulundu. Moda dünyasının ünlülerinin yanı sıra Türkiye Büyükelçisi Sönmez Köksal ve eşi Filiz Akın da izleyiciler arasında yer aldı.

Sema Şimşek podyuma çıkar çıkmaz dakikalarca alkışlandı. Şimşek, podyuma ilk çıkışında sol omuzunu ve bacağını açıkta bırakan, topuklarına kadar inen uzun bir gece kıyafetini tanıttı. İkinci kez çıkışında Akdeniz müziği ezgileriyle dantel işlemeli vişne rengi tuvaleti sergiledi. Ayakta dakikakalarca alkışlanan Sema Şimşek ‘‘Beş yıldır mankenlik yapıyorum. Sanki ilk kez defileye çıkıyormuş gibi heyecanlıydım’’ dedi. Jean Louis Scherrer Modaevi'nin stilisti Stephane Roland, birçok ünlünün katıldığı defileden sonra, Hürriyet'e Sema Şimşek'inn uluslararası mankenleri aratmadığını ve bundan sonraki defilelere de davet edeceklerini açıkladı. Kuliste görüştüğümüz genç manken ise şunları söyledi:

‘‘Paris'te haute couture defilesine çıkacağımı ilk kez Hürriyet'te stilist Roland ile yaptığınız röportajdan öğrendim. Daha sonra Erkan Özerman arayıp doğruladı. Haute Couture defilesine Türkiye'den katılan ilk manken olduğum için, hem sevinçli, hem de ülkem adına gururluyum. Bu dalda ülkemizi başarıyla temsil etmeye çalıştım. Paris'e üç gün önce geldim. İlk provada stilist Roland, defile gününe kadar iyi dinlenmemi ve yemeklerime dikkat etmemi tavsiye etti. Günde birkaç saat dışarı çıktım ve her gün salata yedim. Podyuma çıktığımda düşündüğüm tek şey, bir Türk mankeni olarak uluslararası alanda çalışan diğer tecrübeli meslektaşlarımdan geri kalmamaktı. Alkışlardan ve tebriklerden bunu başardığımı anlıyorum. Kendim ve ülkem adına çok mutluyum...’’

Ünlü modacı Yıldırım Mayruk ise ‘‘Sema çok güzeldi. Çok güzel yürüdü. Her zamanki klasını burada da gösterdi. İlk olduğu halde hiç ezilmedi. Fazlası vardı, eksiği yoktu. İnanın, haute couture podyumunda bir Türk mankeni olarak Sema'yı gördüğümde gözyaşlarımı tutamadım’’ diye konuştu.

Organizatör Özerman ise ‘‘Sema'yı Scherrer'in defilesine çıkartmak için çok uğraştım, ama buna değdi. Daha provaya çıktığında Sema'nın en iyi uluslararası mankenler arasında yer alabileceğini gösterdi’’ dedi.

Sema Şimşek podyumda

Paris'te houte coute tarihinde podyuma çıkan ilk Türk manken olan Sema Şimşek, podyuma çıktığında dakikalarca alkışlandı. Grand Hotel'in Opera Salonu'nu dolduran seçkin davetliler arasında Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Sönmez Köksal ile eşi, Türk sinemasının unutulmaz yıldızı Filiz Akın da vardı.

Zarafetiyle göz kamaştıran Sema Şimşek, defilede podyuma ilk kez çıkıyormuşçasına heyecanlandığını, ama kendine çok güvendiğini de söyledi.Defile sonrası Sema Şimşek'i ilk kutlayanlar arasında Scherrer'in stilisti Stephane Rolland ve organizatör Erkan Özerman yer aldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!