Paris'te 'Türk Mevsimi'

Güncelleme Tarihi:

Pariste Türk Mevsimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2009 11:04

Modacı Cengiz Abazoğlu, 2009 Sonbahar-Kış Koleksiyonunu, "Paris Haute Couture Moda Haftası"nda düzenlenen defileyle modaseverlere tanıttı.

Haberin Devamı

DEFİLEDEN FOTOĞRAFLAR

Paris'in ünlü "Cite de l'Architecture et du Patrimoine" müzesinde, koreografisini Öner Evez'in yaptığı defile, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Bugünkü defile, Fransa'da geçen hafta başlayan "Türk Mevsimi" etkinlikleri çerçevesinde, bir Türk tasarımcının, Fransız modaseverlerle buluşması açısından da önem taşıyor.

Abazoğlu, Paris Haute Couture Moda Haftasına ilk defa geçen yıl "George 5" otelinde düzenlediği defileyle katılmıştı."Türk Mevsimi" etkinlikleri kapsamında Türkiye, Fransa'da, başta başkent Paris olmak üzere 70'i aşkın kentte 400'ün üzerinde sanatsal ve kültürel faaliyetle tanıtılacak."Türkiye Mevsimi", Fransız toplumuna, çağdaş Türkiye'nin dinamikleri, yaratıcı farklılıkları, kültür ve mirasının daha iyi tanıtılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

"Türkiye Mevsimi" etkinlikleriyle iki ülke arasındaki ilişkilerin yoğunluğunun ve tarihi boyutunun öneminin de bir kez daha gösterilmesi amaçlanıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!