Parfümle yemek birleşti

Güncelleme Tarihi:

Parfümle yemek birleşti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 00:00

Fransa'nın ve dünyanın en bilinen çağdaş aşçılarından Pierre Herme, parfümle yemeği birleştirdi. Daha ziyade lezzetli makaronlarıyla bilinen Herme, kitabını da yazıp yayımladığı bu yeni projesiyle hayrete düşürecek. Herme'nin mutfağından çıkan yeni ürünler arasında "Infinitely Vanilla" gibi isimler verdiği tartlar var.

Haberin Devamı

Koku uzmanı Jean-Michel Duriez'le beraber çalışan Herme, bu ilginç mutfak deneyimini, "Parfüm uzmanı burnunu kullanır; pastacı da burnuyla ağzını. Kokuları birleştirmekle lezzetleri birleştirmek birbirine yakın mantıklar" şeklinde açıkladı.

Jean Patou parfümünü baz alan "Joy" adlı bir pastası da bulunan Pierre Herme, bu yemeklerin tariflerini de veriyor. İşin ilginç yanı, tariflerde, "Birkaç yumurtayı bir kavunla beraber 48 saat boyunca bekletin. Böylece, çiçeklerden esans elde ederken olduğu gibi, kabuğu üzerinden aromayı alacak" gibi ifadeler bulunuyor. 

Lüks tüketim ürünleriyle tanınan Cartier markasının koku uzmanı Mathilde Laurent, Herme'nin girişimine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "Parfüm ve mutfak arasında çok kuvvetli paralellikler var. Aralarındaki tek fark, bizim, aşçılara göre çok daha fazla malzememiz, yani daha soyut, görselliğe daha az dayanan bir paletimiz, olması. Her şey kafamızda oluyor" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!