Parayla Kuran okutmayın

Güncelleme Tarihi:

Parayla Kuran okutmayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, bayramda kabir ziyaretine gidenlerin çaputlar bağlayarak dileklerde bulunmalarının İslam'da yeri olmadığını hatırlattı. Yılmaz, mezarlıklarda parayla Kuran okutulmasının da yanlış olduğunu belirterek, ''Herkes hangi duayı biliyorsa o duayla ölüsünün başında dua etsin'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, bayramların gittikçe anlam ve önemini kaybettiğinden yakınarak, bayramların tatil günü olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Yılmaz, dün düzenlediği basın toplantısına, bu Ramazan ayının diğer yıllara göre daha huzurlu geçtiğini belirterek başladı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de dine yöneliş olduğunu ifade eden Yılmaz, bu nedenle oruç tutan ve teravih namazına gidenlerin sayısında artış gözlendiğini kaydetti. Bayramların sevinç ve mutluluk günleri olduğunu hatırlatan Yılmaz, ‘‘Dünyanın muhtelif bölgelerinde başta Kosova'da Müslümanların ezildiği ve zulme maruz kaldığı günümüzde birleşme ve dayanışmaya her zamandan daha çok muhtaç olduğumuzu unutmamalıyız’’ dedi.

Mezarlıklara, türbelere çaput bağlamanın İslam'da yeri olmadığını belirten Yılmaz, evlenemeyen kadınların, sınıfını geçmek isteyen öğrencilerin mezarlıklara bez bağladığını, kurtuluş umduğunu söyledi. Yılmaz, ‘‘Ölülerin bize ihtiyacı var, bizim ölülere değil’’ dedi.

Bayramlarda kabirlerin ziyaret edilmesini de isteyen Yılmaz, kabir ziyaretlerinin kişilere ahireti hatırlattığını belirtirken, parayla Kuran okuyan din tacirlerine de itibar edilmemesi uyarısında bulundu. Yılmaz, ''Herkes hangi duayı biliyorsa o duayla ölüsünün başında dua etsin'' diye konuştu.

Özellikle büyükşehirlerde bayramlaşma için gidilen evlerde kimselerin bulunmadığına dikkat çeken Yılmaz, bayramların tatil günleri olmasından üzüntü duyduklarını vurguladı.

Yılmaz, bugüne kadar fitrelerini veremeyenlere de ‘‘Bayram namazı öncesine kadar fitrelerinizi verin’’ çağrısı yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!