Paraşütçüler yarın ya da sonraki gün Türkiye'ye dönecek

Güncelleme Tarihi:

Paraşütçüler yarın  ya da sonraki gün Türkiyeye dönecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 20:31

İran'ın güneydoğusundaki Belucistan eyaletinde 24 Aralık'ta kaçırılan ve bugün serbest bırakılan 3 Türk yamaç paraşütçüsünün yarın veya sonraki gün Türkiye'ye dönebilecekleri bildirildi.

Taksim'deki Leylek Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Avni Ozan'ın ağabeyi Hüseyin Ozan, kardeşi ve diğer iki sporcunun serbest bırakılmasında emeği geçen Türk ve İranlı yetkililere teşekkür etti.

Ozan, sporcuların serbest bırakıldığı haberini Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği'nden aldıklarını ifade ederek, “Baştan beri umudumuzu yitirmemiştik. Mutlu sona ulaştığımız için çok sevinçliyiz” dedi.

Henüz kardeşiyle görüşme fırsatı bulamadığını kaydeden Ozan, ”Serbest bırakıldıkları yer, Pakistan sınırı yakınındaki Zahedan olarak bildirildi. Yarın öğle saatlerinde Tahran'a ulaşacaklarını söylediler. Oradan da Türkiye'ye gelecekler. Kardeşim ve arkadaşlarının yarın veya sonraki gün gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Yurdaer Etike'nin kardeşi Yasemin Etike de 7 Aralık'ta İran'a giden ağabeyi ve diğer iki arkadaşının 15 gün burada kaldıktan sonra Pakistan'a gitmek üzereyken kaçırıldıklarını hatırlatarak, “Mutlu haberi bugün aldık. Desteklerinden dolayı Dışişleri Bakanlığı, İran Büyükelçiliğimiz ve İranlı yetkililer ile basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kardeşinin daha önce de bu tür yurtdışı gezilere gittiğini ve macerayı sevdiğini ifade eden Etike, “Eğer onu tanıyorsam bundan sonra da vazgeçmeyecektir ve kaldığı yerden devam edecektir” dedi.

Serdar Durna'nın kardeşi Özge Durna ise geçen 23 gün içerisinde zor ve çok sıkıntılı anlar yaşadıklarını dile getirerek, “Şu an da duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Artık ağabeyime sarılacağım anı bekliyorum. Çok mutluyum. Bize bu mutluluğu yaşatanlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!