Paralel kazası

Güncelleme Tarihi:

Paralel kazası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 21:45

İzmir’de Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun yürüttüğü ‘Paralel Devlet Yapılanması’ soruşturması kapsamında Malatya, İstanbul, Eskişehir, Muğla, Antalya'da 40 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. 57 şüpheliden 37’si gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Operasyonun İzmir'de temmuz ayında yine 'paralel devlet yapılanmasına’ yönelik düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde olduğu ve o zaman gözaltına alınıp tutuklanan muhasebeci Ö.K.'den ele geçirilen 15 yıllık makbuz ve ajandaların incelenmesi sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda yapıldığı bildirildi. Emniyette bulunan 37 şüphelinin ifadeleri önceki gün alınmaya başlandı. 6 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanların arasında olan avukat Mehmet Girgin’in, ‘peynirci Mehmet’ lakaplı aynı isimli kişiyle karıştırılıp operasyonda gözaltına alındığı iddia edildi.

Eski AK Partili Buca Belediye Başkanı ve haziran ayında milletvekili seçilen Cemil Şeboy'un avukatı olan Mehmet Girgin olayla ilgili şunları söyledi:
"Emniyette gözaltına alınanların hiçbirini tanımıyorum. Bana 'senin burada ne işin var' diyenler bile oldu. Asıl Mehmet Girgin 'peynirci' lakaplı olan kişi. Kendisi henüz yakalanamamış. Benim bu kişilerle alakam yok. Türkiye'de en büyük adaletsizlik, adalet mekanizmasının olmayışı. İş işten geçtikten sonra 'pardon' demekle bu işler olmuyor. Bana ve aileme bu ıstırabı yaşatanlar hakkında davacı olacağım. Sapla samanı karıştırıyorlar. En sonunda beni amirlerine götürdüler. O da dosyamı inceledi, bir şeyim olmadığını görünce 'buraya kadar getirilmişsin, ifadeni alalım' dedi. Ardından da serbest bıraktılar."

Emniyet yetkilileri de aynı ismi taşıyan iki kişinin olduğunu doğruladı.

BAKMADAN GEÇME!