Paralar Türkiye’de nereye gitti

Güncelleme Tarihi:

Paralar Türkiye’de nereye gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2008 00:36

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Deniz Feneri davasının uzantılarının Türkiye’de olduğunun mahkeme kararı ile belirlendiğini belirterek, "Bu paralar Türkiye’de nereye gitti, nerede bu paralar? Bunun peşinden gitmeyeceğiz de neyin peşinden gideceğiz?" diye sordu.

Öymen Bursa’da düzenlediği basın toplantısında, Deniz Feneri davasına ilişkin şunları söyledi:

Bakan ’Bana ne’ diyemez

Adalet Bakanı ’Bana ne’ dedi. Sonra inkar etti, ’Ben bunu demedim’ diye. Nasıl böyle bir şeyi söylersiniz? Yargılananlar Türk, dava konusu Türkiye ile ilgili? Mahkeme kararına göre davanın uzantıları Türkiye’de. Kuryeler Türk, davanın siyasi bağlantıları olduğu söyleniyor. Bu davanın finanse ettiği, bu davanın finanse ettiği iddia edilen TV şirketi, iktidarın baş destekçisi. Siz nasıl ’Bana ne’ diyebilirsiniz. Böyle bir şeyi diyebilecek insan Türkiye’de her şey olabilir ama Adalet Bakanı olamaz? Adalet Bakanı’nın ’Bana ne’ demeye hakkı yoktur, yetkisi yoktur. Adalet Bakanı’nın bu sözlerini büyük bir talihsizlik olarak nitelendiriyoruz. Bu paralar Türkiye’de nereye gitti, nerede bu para? Bunun peşinden gitmeyeceğiz de neyin peşinden gideceğiz?

Bedelini ödeyecekler

Bu konuda daha çok söyleyeceğiz şeyler var. Türkiye’nin her yerinden yağmur gibi yolsuzluk iddiaları akıyor? Bu işin peşini bırakmayacağız. Türkiye, sahipsiz değildir. Fakir fukaranın 3 kuruşluk tasarrufunu böyle çarçur edenler, başka amaçlar için kullananlar bunun bedelini ödeyeceklerdir. Bundan hiç kuşkunuz olmasın.

Yolsuzluk raporu var

Avrupa Konseyi’ne bağlı Yolsuzluklarla Mücadele Komitesi’nin Türkiye hakkında hazırladığı yolsuzluk raporunun kamuoyuna açıklanması, hükümet tarafından engellendi. Komite her sene çeşitli ülkeler hakkında raporlar yayımlıyor. En son 31 Mart-4 Nisan 2008 tarihinde Türkiye’deki yolsuzluklarla ilgili bir rapor hazırlamış. Başbakan’ın danışmanları kendisine iletmemiş olabilir, biz söyleyelim, raporda, komite ’Türk hükümetinden rica ediyoruz, izin versin raporu kamuoyuna açıklayalım’ diyor. Ancak izin verilmedi, bilginiz varsa siz söyleyin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!