Papa'nın saçını okşaması bizi yaraladı

Güncelleme Tarihi:

Papanın saçını okşaması bizi yaraladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 15:48

Abdi İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi, Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesini İtalya'da yayımlanan Corriere della Sera gazetesine değerlendirdi.

Haberin Devamı

İpekçi, Corriere della Sera'da bugün yayımlanan özel demecinde, 27 Aralık 1983'te Roma'da dönemin papası İkinci Jean Paul'ün Rebibbia Cezaevi'nde Ağca'yı ziyareti vesilesiyle dünya televizyonlarının ekranlarına yansıyan görüntülerle ilgili olarak, “Babamın katilinin başının, Papa tarafından kameralar karşısında hafifçe okşandığını görmek bizleri yaralamıştı. Biz intikam peşinde değildik, sadece kanlı bir olayın aydınlatılmasını istiyorduk” dedi.

Nükhet İpekçi, Ağca'nın 1979'daki suikast nedeniyle idam edilmekten kıl payı kurtulduğunun hatırlatılması üzerine, “Benim ailem idam cezasına hep karşı çıkmıştır. Bu nedenle Ağca askeri cezaevinden kaçabilmek için yardım gördüğü  o dönemde, kendimi neredeyse rahatlamış hissetmiştim” diye konuştu.

Corriere della Sera muhabirinin, “O suikasttan babanızın sağ olarak kurtulması halinde Papa gibi, onun da Ağca'yı bağışlayacağını söylemiştiniz” demesi üzerine İpekçi şunları kaydetti: “Babam munis bir insandı. Hayatta kalsaydı, Ağca'nın eline kimin silah tutuşturduğunu öğrenmek isterdi. Bir başka önemli soruyu da gündeme getirirdi: Suikast sonrasında Ağca'nın aile bireylerinin ve avukatlarının Vatikan'la temasa geçmelerini hangi çevreler sağlamıştır?”

Haberin Devamı

İpekçi, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in Ağca'nın tahliye kararının Yargıtay tarafından yeniden incelenmesi için yazılı emir çıkarma kararı konusunda ise “Her şey olup bittikten sonra yapılsa da bunu olumlu bir jest olarak görüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!